Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. એસનાવગ્ગો

    9. Esanāvaggo

    ૧-૧૦. એસનાદિસુત્તદસકં

    1-10. Esanādisuttadasakaṃ

    ૪૫૧-૪૬૦. તિસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, એસના. કતમા તિસ્સો? કામેસના, ભવેસના, બ્રહ્મચરિયેસનાતિ વિત્થારેતબ્બં.

    451-460. Tisso imā, bhikkhave, esanā. Katamā tisso? Kāmesanā, bhavesanā, brahmacariyesanāti vitthāretabbaṃ.

    એસનાવગ્ગો નવમો.

    Esanāvaggo navamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    એસના વિધા આસવો, ભવો ચ દુક્ખતા તિસ્સો;

    Esanā vidhā āsavo, bhavo ca dukkhatā tisso;

    ખિલં મલઞ્ચ નીઘો ચ, વેદના તણ્હા તસિનાય ચાતિ.

    Khilaṃ malañca nīgho ca, vedanā taṇhā tasināya cāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact