Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૨૦-૨૭. ઠિતિમૂલકવુટ્ઠાનસુત્તાદિઅટ્ઠકં
20-27. Ṭhitimūlakavuṭṭhānasuttādiaṭṭhakaṃ
૬૮૧-૬૮૮. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, ઝાયી. કતમે ચત્તારો? ઇધ, ભિક્ખવે , એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં ઠિતિકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં ઠિતિકુસલો. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી નેવ સમાધિસ્મિં ઠિતિકુસલો હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં ઠિતિકુસલો ચ હોતિ, સમાધિસ્મિં વુટ્ઠાનકુસલો ચ. તત્ર, ભિક્ખવે, ય્વાયં ઝાયી…પે॰… ઉત્તમો ચ પવરો ચા’’તિ. વીસતિમં. (પુરિમમૂલકાનિ વિય યાવ સત્તવીસતિમા ઠિતિમૂલકસપ્પાયકારીસુત્તા અટ્ઠ સુત્તાનિ પૂરેતબ્બાનિ. ઠિતિમૂલકં .)
681-688. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Cattārome, bhikkhave, jhāyī. Katame cattāro? Idha, bhikkhave , ekacco jhāyī samādhismiṃ ṭhitikusalo hoti, na samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo hoti, na samādhismiṃ ṭhitikusalo. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī neva samādhismiṃ ṭhitikusalo hoti, na ca samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ ṭhitikusalo ca hoti, samādhismiṃ vuṭṭhānakusalo ca. Tatra, bhikkhave, yvāyaṃ jhāyī…pe… uttamo ca pavaro cā’’ti. Vīsatimaṃ. (Purimamūlakāni viya yāva sattavīsatimā ṭhitimūlakasappāyakārīsuttā aṭṭha suttāni pūretabbāni. Ṭhitimūlakaṃ .)
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā