Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨-૧૧. જાતિસુત્તાદિદસકં

    2-11. Jātisuttādidasakaṃ

    ૭૨. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… જાતિં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    72. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… jātiṃ nappajānanti…pe….

    (૩) ભવં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (3) Bhavaṃ nappajānanti…pe….

    (૪) ઉપાદાનં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (4) Upādānaṃ nappajānanti…pe….

    (૫) તણ્હં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (5) Taṇhaṃ nappajānanti…pe….

    (૬) વેદનં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (6) Vedanaṃ nappajānanti…pe….

    (૭) ફસ્સં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (7) Phassaṃ nappajānanti…pe….

    (૮) સળાયતનં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (8) Saḷāyatanaṃ nappajānanti…pe….

    (૯) નામરૂપં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (9) Nāmarūpaṃ nappajānanti…pe….

    (૧૦) વિઞ્ઞાણં નપ્પજાનન્તિ…પે॰….

    (10) Viññāṇaṃ nappajānanti…pe….

    (૧૧) ‘‘સઙ્ખારે નપ્પજાનન્તિ, સઙ્ખારસમુદયં નપ્પજાનન્તિ, સઙ્ખારનિરોધં નપ્પજાનન્તિ, સઙ્ખારનિરોધગામિનિં પટિપદં નપ્પજાનન્તિ…પે॰… સઙ્ખારે પજાનન્તિ…પે॰… સયં અભિઞ્ઞા સચ્છિકત્વા ઉપસમ્પજ્જ વિહરન્તી’’તિ. એકાદસમં.

    (11) ‘‘Saṅkhāre nappajānanti, saṅkhārasamudayaṃ nappajānanti, saṅkhāranirodhaṃ nappajānanti, saṅkhāranirodhagāminiṃ paṭipadaṃ nappajānanti…pe… saṅkhāre pajānanti…pe… sayaṃ abhiññā sacchikatvā upasampajja viharantī’’ti. Ekādasamaṃ.

    સમણબ્રાહ્મણવગ્ગો અટ્ઠમો.

    Samaṇabrāhmaṇavaggo aṭṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    પચ્ચયેકાદસ વુત્તા, ચતુસચ્ચવિભજ્જના;

    Paccayekādasa vuttā, catusaccavibhajjanā;

    સમણબ્રાહ્મણવગ્ગો, નિદાને ભવતિ અટ્ઠમો.

    Samaṇabrāhmaṇavaggo, nidāne bhavati aṭṭhamo.

    વગ્ગુદ્દાનં –

    Vagguddānaṃ –

    બુદ્ધો આહારો દસબલો, કળારો ગહપતિપઞ્ચમો;

    Buddho āhāro dasabalo, kaḷāro gahapatipañcamo;

    દુક્ખવગ્ગો મહાવગ્ગો, અટ્ઠમો સમણબ્રાહ્મણોતિ.

    Dukkhavaggo mahāvaggo, aṭṭhamo samaṇabrāhmaṇoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. જરામરણસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Jarāmaraṇasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. જરામરણસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Jarāmaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact