Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪૧-૪૫. આરમ્મણમૂલકગોચરસુત્તાદિપઞ્ચકં

    41-45. Ārammaṇamūlakagocarasuttādipañcakaṃ

    ૭૦૨-૭૦૬. સાવત્થિનિદાનં … ‘‘સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં ગોચરકુસલો… સમાધિસ્મિં ગોચરકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો… નેવ સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં ગોચરકુસલો… સમાધિસ્મિં આરમ્મણકુસલો ચ હોતિ, સમાધિસ્મિં ગોચરકુસલો ચ. તત્ર, ભિક્ખવે, ય્વાયં ઝાયી…પે॰… ઉત્તમો ચ પવરો ચા’’તિ. એકચત્તાલીસમં. (પુરિમમૂલકાનિ વિય યાવ પઞ્ચચત્તાલીસમા આરમ્મણમૂલકસપ્પાયકારીસુત્તા પઞ્ચ સુત્તાનિ પૂરેતબ્બાનિ. આરમ્મણમૂલકં .)

    702-706. Sāvatthinidānaṃ … ‘‘samādhismiṃ ārammaṇakusalo hoti, na samādhismiṃ gocarakusalo… samādhismiṃ gocarakusalo hoti, na samādhismiṃ ārammaṇakusalo… neva samādhismiṃ ārammaṇakusalo hoti, na ca samādhismiṃ gocarakusalo… samādhismiṃ ārammaṇakusalo ca hoti, samādhismiṃ gocarakusalo ca. Tatra, bhikkhave, yvāyaṃ jhāyī…pe… uttamo ca pavaro cā’’ti. Ekacattālīsamaṃ. (Purimamūlakāni viya yāva pañcacattālīsamā ārammaṇamūlakasappāyakārīsuttā pañca suttāni pūretabbāni. Ārammaṇamūlakaṃ .)







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact