Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૫૫. અબ્ભવલાહકસુત્તં
55. Abbhavalāhakasuttaṃ
૬૦૪. સાવત્થિનિદાનં. એકમન્તં નિસિન્નો ખો સો ભિક્ખુ ભગવન્તં એતદવોચ – ‘‘કો નુ ખો, ભન્તે, હેતુ, કો પચ્ચયો, યેનેકદા અબ્ભં હોતી’’તિ? ‘‘સન્તિ, ભિક્ખુ, અબ્ભવલાહકા નામ દેવા. તેસં યદા એવં હોતિ – ‘યંનૂન મયં સકાય રતિયા વસેય્યામા’તિ, તેસં તં ચેતોપણિધિમન્વાય અબ્ભં હોતિ. અયં ખો, ભિક્ખુ, હેતુ, અયં પચ્ચયો, યેનેકદા અબ્ભં હોતી’’તિ. પઞ્ચપઞ્ઞાસમં.
604. Sāvatthinidānaṃ. Ekamantaṃ nisinno kho so bhikkhu bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘ko nu kho, bhante, hetu, ko paccayo, yenekadā abbhaṃ hotī’’ti? ‘‘Santi, bhikkhu, abbhavalāhakā nāma devā. Tesaṃ yadā evaṃ hoti – ‘yaṃnūna mayaṃ sakāya ratiyā vaseyyāmā’ti, tesaṃ taṃ cetopaṇidhimanvāya abbhaṃ hoti. Ayaṃ kho, bhikkhu, hetu, ayaṃ paccayo, yenekadā abbhaṃ hotī’’ti. Pañcapaññāsamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā