Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. અચ્ચેન્તિસુત્તં

    4. Accentisuttaṃ

    . સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં ઠિતા ખો સા દેવતા ભગવતો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    4. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘અચ્ચેન્તિ કાલા તરયન્તિ રત્તિયો,

    ‘‘Accenti kālā tarayanti rattiyo,

    વયોગુણા અનુપુબ્બં જહન્તિ;

    Vayoguṇā anupubbaṃ jahanti;

    એતં ભયં મરણે પેક્ખમાનો,

    Etaṃ bhayaṃ maraṇe pekkhamāno,

    પુઞ્ઞાનિ કયિરાથ સુખાવહાની’’તિ.

    Puññāni kayirātha sukhāvahānī’’ti.

    ‘‘અચ્ચેન્તિ કાલા તરયન્તિ રત્તિયો,

    ‘‘Accenti kālā tarayanti rattiyo,

    વયોગુણા અનુપુબ્બં જહન્તિ;

    Vayoguṇā anupubbaṃ jahanti;

    એતં ભયં મરણે પેક્ખમાનો,

    Etaṃ bhayaṃ maraṇe pekkhamāno,

    લોકામિસં પજહે સન્તિપેક્ખો’’તિ.

    Lokāmisaṃ pajahe santipekkho’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. અચ્ચેન્તિસુત્તવણ્ણના • 4. Accentisuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. અચ્ચેન્તિસુત્તવણ્ણના • 4. Accentisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact