Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. અદલિદ્દસુત્તં

    7. Adaliddasuttaṃ

    ૨૨૮. ‘‘‘અદલિદ્દો , અદલિદ્દો’તિ, ભન્તે, વુચ્ચતિ. કિત્તાવતા નુ ખો, ભન્તે, ‘અદલિદ્દો’તિ વુચ્ચતી’’તિ? ‘‘સત્તન્નં ખો, ભિક્ખુ, બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા ‘અદલિદ્દો’તિ વુચ્ચતિ. કતમેસં સત્તન્નં? સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ …પે॰… ઉપેક્ખાસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ – ઇમેસં ખો, ભિક્ખુ, સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં ભાવિતત્તા બહુલીકતત્તા ‘અદલિદ્દો’તિ વુચ્ચતી’’તિ. સત્તમં.

    228. ‘‘‘Adaliddo , adaliddo’ti, bhante, vuccati. Kittāvatā nu kho, bhante, ‘adaliddo’ti vuccatī’’ti? ‘‘Sattannaṃ kho, bhikkhu, bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā ‘adaliddo’ti vuccati. Katamesaṃ sattannaṃ? Satisambojjhaṅgassa …pe… upekkhāsambojjhaṅgassa – imesaṃ kho, bhikkhu, sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ bhāvitattā bahulīkatattā ‘adaliddo’ti vuccatī’’ti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૧૦. દુપ્પઞ્ઞસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Duppaññasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪-૧૦. દુપ્પઞ્ઞસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Duppaññasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact