A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    અનાપત્તિભેદકથાવણ્ણના

    Anāpattibhedakathāvaṇṇanā

    ૨૨૦. અનુલ્લપનાધિપ્પાયસ્સાતિ ‘‘એવં વુત્તે ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મો મયા પકાસિતો હોતી’’તિ અમનસિકત્વા ‘‘નાહં, આવુસો, મચ્ચુનો ભાયામી’’તિઆદિકં કથેન્તસ્સ. એવં કથેન્તો ચ વોહારતો અઞ્ઞં બ્યાકરોન્તો નામ હોતીતિ વુત્તં ‘‘અઞ્ઞં બ્યાકરોન્તસ્સા’’તિ. ભાયન્તોતિ ‘‘ઞત્વા ગરહન્તિ નુ ખો’’તિ ભાયન્તો.

    220.Anullapanādhippāyassāti ‘‘evaṃ vutte uttarimanussadhammo mayā pakāsito hotī’’ti amanasikatvā ‘‘nāhaṃ, āvuso, maccuno bhāyāmī’’tiādikaṃ kathentassa. Evaṃ kathento ca vohārato aññaṃ byākaronto nāma hotīti vuttaṃ ‘‘aññaṃ byākarontassā’’ti. Bhāyantoti ‘‘ñatvā garahanti nu kho’’ti bhāyanto.

    પદભાજનીયવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.

    Padabhājanīyavaṇṇanānayo niṭṭhito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૪. ચતુત્થપારાજિકં • 4. Catutthapārājikaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૪. ચતુત્થપારાજિકં • 4. Catutthapārājikaṃ


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact