Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૨૨. બાવીસતિમવગ્ગો

    22. Bāvīsatimavaggo

    (૨૧૦) ૩. આનેઞ્જકથા

    (210) 3. Āneñjakathā

    ૮૯૬. અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. નનુ અરહા પકતિચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહા પકતિચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતી’’તિ.

    896. Arahā āneñje ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Nanu arahā pakaticitte ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Hañci arahā pakaticitte ṭhito parinibbāyati, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahā āneñje ṭhito parinibbāyatī’’ti.

    અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. અરહા કિરિયમયે ચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નનુ અરહા વિપાકચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહા વિપાકચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતી’’તિ.

    Arahā āneñje ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Arahā kiriyamaye citte ṭhito parinibbāyatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nanu arahā vipākacitte ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Hañci arahā vipākacitte ṭhito parinibbāyati, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahā āneñje ṭhito parinibbāyatī’’ti.

    અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. અરહા કિરિયાબ્યાકતે ચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નનુ અરહા વિપાકાબ્યાકતે ચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહા વિપાકાબ્યાકતે ચિત્તે ઠિતો પરિનિબ્બાયતિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતી’’તિ.

    Arahā āneñje ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Arahā kiriyābyākate citte ṭhito parinibbāyatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nanu arahā vipākābyākate citte ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Hañci arahā vipākābyākate citte ṭhito parinibbāyati, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahā āneñje ṭhito parinibbāyatī’’ti.

    અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતીતિ? આમન્તા. નનુ ભગવા ચતુત્થજ્ઝાના વુટ્ઠહિત્વા સમનન્તરા પરિનિબ્બુતોતિ 1? આમન્તા. હઞ્ચિ ભગવા ચતુત્થજ્ઝાના વુટ્ઠહિત્વા સમનન્તરા પરિનિબ્બુતો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહા આનેઞ્જે ઠિતો પરિનિબ્બાયતી’’તિ.

    Arahā āneñje ṭhito parinibbāyatīti? Āmantā. Nanu bhagavā catutthajjhānā vuṭṭhahitvā samanantarā parinibbutoti 2? Āmantā. Hañci bhagavā catutthajjhānā vuṭṭhahitvā samanantarā parinibbuto, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahā āneñje ṭhito parinibbāyatī’’ti.

    આનેઞ્જકથા નિટ્ઠિતા.

    Āneñjakathā niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. દી॰ નિ॰ ૨.૨૧૯
    2. dī. ni. 2.219



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩. આનેઞ્જકથાવણ્ણના • 3. Āneñjakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૩. આનેઞ્જકથાવણ્ણના • 3. Āneñjakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩. આનેઞ્જકથાવણ્ણના • 3. Āneñjakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact