Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. અઙ્ગસુત્તં

    10. Aṅgasuttaṃ

    ૧૦૪૬. ‘‘ચત્તારિમાનિ , ભિક્ખવે, સોતાપત્તિયઙ્ગાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? સપ્પુરિસસંસેવો, સદ્ધમ્મસ્સવનં, યોનિસોમનસિકારો, ધમ્માનુધમ્મપ્પટિપત્તિ – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ સોતાપત્તિયઙ્ગાની’’તિ. દસમં.

    1046. ‘‘Cattārimāni , bhikkhave, sotāpattiyaṅgāni. Katamāni cattāri? Sappurisasaṃsevo, saddhammassavanaṃ, yonisomanasikāro, dhammānudhammappaṭipatti – imāni kho, bhikkhave, cattāri sotāpattiyaṅgānī’’ti. Dasamaṃ.

    સગાથકપુઞ્ઞાભિસન્દવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Sagāthakapuññābhisandavaggo pañcamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અભિસન્દા તયો વુત્તા, દુવે મહદ્ધનેન ચ;

    Abhisandā tayo vuttā, duve mahaddhanena ca;

    સુદ્ધં નન્દિયં ભદ્દિયં, મહાનામઙ્ગેન તે દસાતિ.

    Suddhaṃ nandiyaṃ bhaddiyaṃ, mahānāmaṅgena te dasāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact