Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૫. અઞ્ઞોઅનુસયોતિકથાવણ્ણના

    5. Aññoanusayotikathāvaṇṇanā

    ૭૦૦-૭૦૧. ‘‘સરાગોતિઆદિ પન તસ્મિં સમયે રાગસ્સ અપ્પહીનત્તા સરાગોતિ વત્તબ્બત’’ન્તિ પુરિમપાઠો, ‘‘સાનુસયોતિઆદિ પન તસ્મિં સમયે અનુસયસ્સ અપ્પહીનત્તા સાનુસયોતિ વત્તબ્બત’’ન્તિ પચ્છિમપાઠો, સો યુત્તો. સો હિ ન અનુસયપરિયુટ્ઠાનાનં અઞ્ઞત્તં, તસ્મા તં અસાધકન્તિ એતેન સમેતીતિ.

    700-701. ‘‘Sarāgotiādi pana tasmiṃ samaye rāgassa appahīnattā sarāgoti vattabbata’’nti purimapāṭho, ‘‘sānusayotiādi pana tasmiṃ samaye anusayassa appahīnattā sānusayoti vattabbata’’nti pacchimapāṭho, so yutto. So hi na anusayapariyuṭṭhānānaṃ aññattaṃ, tasmā taṃ asādhakanti etena sametīti.

    અઞ્ઞોઅનુસયોતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aññoanusayotikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૦) ૫. અઞ્ઞો અનુસયોતિકથા • (140) 5. Añño anusayotikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. અઞ્ઞો અનુસયોતિકથાવણ્ણના • 5. Añño anusayotikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫. અઞ્ઞોઅનુસયોતિકથાવણ્ણના • 5. Aññoanusayotikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact