Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૨૩. તેવીસતિમવગ્ગો

    23. Tevīsatimavaggo

    (૨૧૯) ૨. અરહન્તવણ્ણકથા

    (219) 2. Arahantavaṇṇakathā

    ૯૦૯. અરહન્તાનં વણ્ણેન અમનુસ્સા મેથુનં ધમ્મં પટિસેવન્તીતિ? આમન્તા. અરહન્તાનં વણ્ણેન અમનુસ્સા પાણં હનન્તિ…પે॰… અદિન્નં આદિયન્તિ, મુસા ભણન્તિ, પિસુણં ભણન્તિ, ફરુસં ભણન્તિ, સમ્ફં પલપન્તિ, સન્ધિં છિન્દન્તિ, નિલ્લોપં હરન્તિ, એકાગારિકં કરોન્તિ, પરિપન્થે તિટ્ઠન્તિ, પરદારં ગચ્છન્તિ, ગામઘાતકં કરોન્તિ…પે॰… નિગમઘાતકં કરોન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    909. Arahantānaṃ vaṇṇena amanussā methunaṃ dhammaṃ paṭisevantīti? Āmantā. Arahantānaṃ vaṇṇena amanussā pāṇaṃ hananti…pe… adinnaṃ ādiyanti, musā bhaṇanti, pisuṇaṃ bhaṇanti, pharusaṃ bhaṇanti, samphaṃ palapanti, sandhiṃ chindanti, nillopaṃ haranti, ekāgārikaṃ karonti, paripanthe tiṭṭhanti, paradāraṃ gacchanti, gāmaghātakaṃ karonti…pe… nigamaghātakaṃ karontīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહન્તવણ્ણકથા નિટ્ઠિતા.

    Arahantavaṇṇakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અરહન્તવણ્ણકથાવણ્ણના • 2. Arahantavaṇṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact