Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મજ્ઝિમનિકાય (અટ્ઠકથા) • Majjhimanikāya (aṭṭhakathā) |
૬. ભૂમિજસુત્તવણ્ણના
6. Bhūmijasuttavaṇṇanā
૨૨૩. એવં મે સુતન્તિ ભૂમિજસુત્તં. તત્થ ભૂમિજોતિ અયં થેરો જયસેનરાજકુમારસ્સ માતુલો. આસઞ્ચ અનાસઞ્ચાતિ કાલેન આસં કાલેન અનાસં. સકેન થાલિપાકેનાતિ પકતિપવત્તાય ભિક્ખાય અત્તનો નિટ્ઠિતભત્તતોપિ ભત્તેન પરિવિસિ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
223.Evaṃme sutanti bhūmijasuttaṃ. Tattha bhūmijoti ayaṃ thero jayasenarājakumārassa mātulo. Āsañca anāsañcāti kālena āsaṃ kālena anāsaṃ. Sakenathālipākenāti pakatipavattāya bhikkhāya attano niṭṭhitabhattatopi bhattena parivisi. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.
પપઞ્ચસૂદનિયા મજ્ઝિમનિકાયટ્ઠકથાય
Papañcasūdaniyā majjhimanikāyaṭṭhakathāya
ભૂમિજસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Bhūmijasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / મજ્ઝિમનિકાય • Majjhimanikāya / ૬. ભૂમિજસુત્તં • 6. Bhūmijasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / મજ્ઝિમનિકાય (ટીકા) • Majjhimanikāya (ṭīkā) / ૬. ભૂમિજસુત્તવણ્ણના • 6. Bhūmijasuttavaṇṇanā