Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. ચન્દનસુત્તં

    5. Candanasuttaṃ

    ૯૬. એકમન્તં ઠિતો ખો ચન્દનો દેવપુત્તો ભગવન્તં ગાથાય અજ્ઝભાસિ –

    96. Ekamantaṃ ṭhito kho candano devaputto bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘કથંસુ 1 તરતિ ઓઘં, રત્તિન્દિવમતન્દિતો;

    ‘‘Kathaṃsu 2 tarati oghaṃ, rattindivamatandito;

    અપ્પતિટ્ઠે અનાલમ્બે, કો ગમ્ભીરે ન સીદતી’’તિ.

    Appatiṭṭhe anālambe, ko gambhīre na sīdatī’’ti.

    ‘‘સબ્બદા સીલસમ્પન્નો, પઞ્ઞવા સુસમાહિતો;

    ‘‘Sabbadā sīlasampanno, paññavā susamāhito;

    આરદ્ધવીરિયો પહિતત્તો, ઓઘં તરતિ દુત્તરં.

    Āraddhavīriyo pahitatto, oghaṃ tarati duttaraṃ.

    ‘‘વિરતો કામસઞ્ઞાય, રૂપસંયોજનાતિગો;

    ‘‘Virato kāmasaññāya, rūpasaṃyojanātigo;

    નન્દીરાગપરિક્ખીણો, સો ગમ્ભીરે ન સીદતી’’તિ.

    Nandīrāgaparikkhīṇo, so gambhīre na sīdatī’’ti.







    Footnotes:
    1. કોસુધ (સી॰)
    2. kosudha (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૬. ચન્દનસુત્તાદિવણ્ણના • 5-6. Candanasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. ચન્દનસુત્તવણ્ણના • 5. Candanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact