Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૮. છેત્વાવગ્ગો

    8. Chetvāvaggo

    ૧. છેત્વાસુત્તં

    1. Chetvāsuttaṃ

    ૭૧. સાવત્થિનિદાનં. એકમન્તં ઠિતા ખો સા દેવતા ભગવન્તં ગાથાય અજ્ઝભાસિ –

    71. Sāvatthinidānaṃ. Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘કિંસુ છેત્વા 1 સુખં સેતિ, કિંસુ છેત્વા ન સોચતિ;

    ‘‘Kiṃsu chetvā 2 sukhaṃ seti, kiṃsu chetvā na socati;

    કિસ્સસ્સુ એકધમ્મસ્સ, વધં રોચેસિ ગોતમા’’તિ.

    Kissassu ekadhammassa, vadhaṃ rocesi gotamā’’ti.

    ‘‘કોધં છેત્વા સુખં સેતિ, કોધં છેત્વા ન સોચતિ;

    ‘‘Kodhaṃ chetvā sukhaṃ seti, kodhaṃ chetvā na socati;

    કોધસ્સ વિસમૂલસ્સ, મધુરગ્ગસ્સ દેવતે;

    Kodhassa visamūlassa, madhuraggassa devate;

    વધં અરિયા પસંસન્તિ, તઞ્હિ છેત્વા ન સોચતી’’તિ.

    Vadhaṃ ariyā pasaṃsanti, tañhi chetvā na socatī’’ti.







    Footnotes:
    1. ઝત્વા (સી॰), ઘત્વા (સ્યા॰ કં॰) એવમુપરિપિ
    2. jhatvā (sī.), ghatvā (syā. kaṃ.) evamuparipi



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. છેત્વાસુત્તવણ્ણના • 1. Chetvāsuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. છેત્વાસુત્તવણ્ણના • 1. Chetvāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact