Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. દિદ્ધસુત્તં

    7. Diddhasuttaṃ

    ૧૬૩. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘દારુણો , ભિક્ખવે, લાભસક્કારસિલોકો…પે॰… અધિગમાય. કં, ભિક્ખવે, દિદ્ધગતેન વિસલ્લેન સલ્લેન 1 વિજ્ઝતુ, સેખં 2 અપ્પત્તમાનસં લાભસક્કારસિલોકો અનુપાપુણાતુ’’ 3.

    163. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dāruṇo , bhikkhave, lābhasakkārasiloko…pe… adhigamāya. Kaṃ, bhikkhave, diddhagatena visallena sallena 4 vijjhatu, sekhaṃ 5 appattamānasaṃ lābhasakkārasiloko anupāpuṇātu’’ 6.

    ‘‘સલ્લન્તિ ખો, ભિક્ખવે, લાભસક્કારસિલોકસ્સેતં અધિવચનં. એવં દારુણો ખો, ભિક્ખવે, લાભસક્કારસિલોકો…પે॰… એવઞ્હિ વો, ભિક્ખવે, સિક્ખિતબ્બ’’ન્તિ. સત્તમં.

    ‘‘Sallanti kho, bhikkhave, lābhasakkārasilokassetaṃ adhivacanaṃ. Evaṃ dāruṇo kho, bhikkhave, lābhasakkārasiloko…pe… evañhi vo, bhikkhave, sikkhitabba’’nti. Sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. દિટ્ઠિગતેન વિસલ્લેન (ક॰ સી॰), દિટ્ઠિગતેન સલ્લેન (સ્યા॰ કં॰), દિટ્ઠિગતેન વિસલ્લેન સલ્લેન (ક॰), દિટ્ઠગતેન વિસલ્લેન સલ્લેન (પી॰)
    2. વિજ્ઝતુ, તં સેખં (સી॰), વિજ્ઝતિ, તં સેખં (પી॰ ક॰)
    3. અનુપાપુણાતિ (પી॰ ક॰)
    4. diṭṭhigatena visallena (ka. sī.), diṭṭhigatena sallena (syā. kaṃ.), diṭṭhigatena visallena sallena (ka.), diṭṭhagatena visallena sallena (pī.)
    5. vijjhatu, taṃ sekhaṃ (sī.), vijjhati, taṃ sekhaṃ (pī. ka.)
    6. anupāpuṇāti (pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. દિદ્ધસુત્તવણ્ણના • 7. Diddhasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. દિદ્ધસુત્તવણ્ણના • 7. Diddhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact