Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    દુતિયજ્ઝાનકથાવણ્ણના

    Dutiyajjhānakathāvaṇṇanā

    અજ્ઝત્તન્તિ ઝાનવિસેસનત્તા વુત્તં ‘‘ઇધ નિયકજ્ઝત્તમધિપ્પેત’’ન્તિ. ઝાનઞ્હિ અજ્ઝત્તજ્ઝત્તં ન હોતિ છળિન્દ્રિયાનમેવ તબ્ભાવતો. ખુદ્દકા ઊમિયો વીચિયો. મહતિયો તરઙ્ગા. સન્તા હોન્તિ સમિતાતિઆદીનિ અઞ્ઞમઞ્ઞવેવચનાનિ, ઝાનબલેન સમતિક્કન્તાતિ અધિપ્પાયો. અપ્પિતાતિ ગમિતા વિનાસં પાપિતા. પરિયાયોતિ ઝાનપરિક્ખારે ઝાનવોહારત્તા અપરમત્થતો.

    Ajjhattanti jhānavisesanattā vuttaṃ ‘‘idha niyakajjhattamadhippeta’’nti. Jhānañhi ajjhattajjhattaṃ na hoti chaḷindriyānameva tabbhāvato. Khuddakā ūmiyo vīciyo. Mahatiyo taraṅgā. Santā honti samitātiādīni aññamaññavevacanāni, jhānabalena samatikkantāti adhippāyo. Appitāti gamitā vināsaṃ pāpitā. Pariyāyoti jhānaparikkhāre jhānavohārattā aparamatthato.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact