Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૩. નિસ્સગ્ગિયકણ્ડં
3. Nissaggiyakaṇḍaṃ
૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયાદિપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના
2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૭૩૩. નિસ્સગ્ગિયેસુપિ પઠમં ઉત્તાનમેવ.
733. Nissaggiyesupi paṭhamaṃ uttānameva.
૭૪૦. દુતિયે અય્યાય દમ્મીતિ એવં પટિલદ્ધન્તિ નિસ્સટ્ઠપટિલદ્ધં, નિસ્સટ્ઠં પટિલભિત્વાપિ યં ઉદ્દિસ્સ દાયકેહિ દિન્નં, તત્થેવ દાતબ્બં. તેનાહ ‘‘યથાદાનેયેવ ઉપનેતબ્બ’’ન્તિ. અકાલચીવરતા, તં ઞત્વા કાલચીવરન્તિ લેસેન ભાજાપનં, પટિલાભોતિ તીણિ અઙ્ગાનિ.
740. Dutiye ayyāya dammīti evaṃ paṭiladdhanti nissaṭṭhapaṭiladdhaṃ, nissaṭṭhaṃ paṭilabhitvāpi yaṃ uddissa dāyakehi dinnaṃ, tattheva dātabbaṃ. Tenāha ‘‘yathādāneyeva upanetabba’’nti. Akālacīvaratā, taṃ ñatvā kālacīvaranti lesena bhājāpanaṃ, paṭilābhoti tīṇi aṅgāni.
૭૪૩. તતિયે મેતન્તિ મમેવેતં ચીવરં. ઉપસમ્પન્નતા, પરિવત્તિતવિકપ્પનુપગચીવરસ્સ સકસઞ્ઞાય અચ્છિન્દનાદીતિ દ્વે અઙ્ગાનિ.
743. Tatiye metanti mamevetaṃ cīvaraṃ. Upasampannatā, parivattitavikappanupagacīvarassa sakasaññāya acchindanādīti dve aṅgāni.
૭૪૮-૭૫૨. ચતુત્થે આહટસપ્પિં દત્વાતિ અત્તનો દત્વા. યમકં પચિતબ્બન્તિ સપ્પિઞ્ચ તેલઞ્ચ એકતો પચિતબ્બં. લેસેન ગહેતુકામતા, અઞ્ઞસ્સ વિઞ્ઞત્તિ, પટિલાભોતિ તીણિ અઙ્ગાનિ.
748-752. Catutthe āhaṭasappiṃ datvāti attano datvā. Yamakaṃ pacitabbanti sappiñca telañca ekato pacitabbaṃ. Lesena gahetukāmatā, aññassa viññatti, paṭilābhoti tīṇi aṅgāni.
૭૫૩. પઞ્ચમે સાતિ થુલ્લનન્દા. અયન્તિ સિક્ખમાના. ચેતાપેત્વાતિ જાનાપેત્વાતિ ઇધ વુત્તં, માતિકાટ્ઠકથાયં પન ‘‘અત્તનો કપ્પિયભણ્ડેન ‘ઇદં નામ આહરા’તિ અઞ્ઞં પરિવત્તાપેત્વા’’તિ (કઙ્ખા॰ અટ્ઠ॰ અઞ્ઞચેતાપનસિક્ખાપદવણ્ણના) વુત્તં.
753. Pañcame sāti thullanandā. Ayanti sikkhamānā. Cetāpetvāti jānāpetvāti idha vuttaṃ, mātikāṭṭhakathāyaṃ pana ‘‘attano kappiyabhaṇḍena ‘idaṃ nāma āharā’ti aññaṃ parivattāpetvā’’ti (kaṅkhā. aṭṭha. aññacetāpanasikkhāpadavaṇṇanā) vuttaṃ.
૭૫૮. છટ્ઠે પાવારિકસ્સાતિ દુસ્સવાણિજકસ્સ.
758. Chaṭṭhe pāvārikassāti dussavāṇijakassa.
૭૬૪. સત્તમે સઞ્ઞાચિતકેનાતિ સયં યાચિતકેનપીતિ અત્થો.
764. Sattame saññācitakenāti sayaṃ yācitakenapīti attho.
૭૬૯-૭૮૯. અટ્ઠમતો યાવદ્વાદસમા ઉત્તાનમેવ.
769-789. Aṭṭhamato yāvadvādasamā uttānameva.
નિસ્સગ્ગિયવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.
Nissaggiyavaṇṇanānayo niṭṭhito.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ
૧૧. એકાદસમસિક્ખાપદં • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ
૧૨. દ્વાદસમસિક્ખાપદં • 12. Dvādasamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
પઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
દુતિયનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Dutiyanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
તતિયનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Tatiyanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
ચતુત્થનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
પઞ્ચમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Pañcamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
છટ્ઠનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Chaṭṭhanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
સત્તમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Sattamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
અટ્ઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Aṭṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
નવમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Navamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
દસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Dasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
દ્વાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Dvādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. નિસ્સગ્ગિયકણ્ડં (ભિક્ખુનીવિભઙ્ગવણ્ણના) • 3. Nissaggiyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૧. પઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૪. ચતુત્થનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૫. પઞ્ચમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૬. છટ્ઠનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૮. અટ્ઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૧૦. દસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
૧૧. એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧. પઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpada-atthayojanā
૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૪. ચતુત્થનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 4. Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૫. પઞ્ચમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 5. Pañcamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 7. Sattamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૯. નવમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 9. Navamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 10. Dasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૧૧. એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 11. Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ
૧૨. દ્વાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં • 12. Dvādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ