Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૭. એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadavaṇṇanā

    ૫૮૧. સત્તમે પાળિયં અનાપત્તિવારે અપરિભુત્તં કતભણ્ડં ધોવાપેતીતિ એત્થ પરિભુત્તસ્સ કમ્બલાદિકતભણ્ડસ્સ ધોવાપનં પુરાણચીવરધોવાપનસિક્ખાપદેન આપત્તિકરન્તિ તન્નિવત્તનત્થં ‘‘અપરિભુત્તં કતભણ્ડ’’ન્તિ વુત્તં. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવ.

    581. Sattame pāḷiyaṃ anāpattivāre aparibhuttaṃ katabhaṇḍaṃ dhovāpetīti ettha paribhuttassa kambalādikatabhaṇḍassa dhovāpanaṃ purāṇacīvaradhovāpanasikkhāpadena āpattikaranti tannivattanatthaṃ ‘‘aparibhuttaṃ katabhaṇḍa’’nti vuttaṃ. Sesamettha uttānatthameva.

    એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૭. એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદં • 7. Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૭. એળકલોમધોવાપનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Eḷakalomadhovāpanasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact