Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. ઇચ્છાસુત્તં

    9. Icchāsuttaṃ

    ૬૯.

    69.

    ‘‘કેનસ્સુ બજ્ઝતી લોકો, કિસ્સ વિનયાય મુચ્ચતિ;

    ‘‘Kenassu bajjhatī loko, kissa vinayāya muccati;

    કિસ્સસ્સુ વિપ્પહાનેન, સબ્બં છિન્દતિ બન્ધન’’ન્તિ.

    Kissassu vippahānena, sabbaṃ chindati bandhana’’nti.

    ‘‘ઇચ્છાય બજ્ઝતી લોકો, ઇચ્છાવિનયાય મુચ્ચતિ;

    ‘‘Icchāya bajjhatī loko, icchāvinayāya muccati;

    ઇચ્છાય વિપ્પહાનેન, સબ્બં છિન્દતિ બન્ધન’’ન્તિ.

    Icchāya vippahānena, sabbaṃ chindati bandhana’’nti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૯. ઉડ્ડિતસુત્તાદિવણ્ણના • 7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. ઇચ્છાસુત્તવણ્ણના • 9. Icchāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact