Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૫. કબળવગ્ગવણ્ણના

    5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    ૬૧૭. અનાહટે કબળે મુખદ્વારવિવરણે પન પયોજનાભાવા ‘‘આપદાસૂ’’તિ ન વુત્તં. એવમઞ્ઞેસુપિ ઈદિસેસુ.

    617. Anāhaṭe kabaḷe mukhadvāravivaraṇe pana payojanābhāvā ‘‘āpadāsū’’ti na vuttaṃ. Evamaññesupi īdisesu.

    ૬૧૮. સબ્બં હત્થન્તિ હત્થેકદેસા અઙ્ગુલિયો વુત્તા ‘‘હત્થમુદ્દા’’તિઆદીસુ વિય, તસ્મા એકઙ્ગુલિમ્પિ મુખે પક્ખિપિતું ન વટ્ટતિ.

    618.Sabbaṃ hatthanti hatthekadesā aṅguliyo vuttā ‘‘hatthamuddā’’tiādīsu viya, tasmā ekaṅgulimpi mukhe pakkhipituṃ na vaṭṭati.

    કબળવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kabaḷavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૫. કબળવગ્ગો • 5. Kabaḷavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. કબળવગ્ગવણ્ણના • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૫. કબળવગ્ગવણ્ણના • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૫. કબળવગ્ગવણ્ણના • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૫. કબળવગ્ગ-અત્થયોજના • 5. Kabaḷavagga-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact