Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. કવિસુત્તં

    10. Kavisuttaṃ

    ૬૦.

    60.

    ‘‘કિંસુ નિદાનં ગાથાનં, કિંસુ તાસં વિયઞ્જનં;

    ‘‘Kiṃsu nidānaṃ gāthānaṃ, kiṃsu tāsaṃ viyañjanaṃ;

    કિંસુ સન્નિસ્સિતા ગાથા, કિંસુ ગાથાનમાસયો’’તિ.

    Kiṃsu sannissitā gāthā, kiṃsu gāthānamāsayo’’ti.

    ‘‘છન્દો નિદાનં ગાથાનં, અક્ખરા તાસં વિયઞ્જનં;

    ‘‘Chando nidānaṃ gāthānaṃ, akkharā tāsaṃ viyañjanaṃ;

    નામસન્નિસ્સિતા ગાથા, કવિ ગાથાનમાસયો’’તિ.

    Nāmasannissitā gāthā, kavi gāthānamāsayo’’ti.

    જરાવગ્ગો છટ્ઠો.

    Jarāvaggo chaṭṭho.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    જરા અજરસા મિત્તં, વત્થુ તીણિ જનાનિ ચ;

    Jarā ajarasā mittaṃ, vatthu tīṇi janāni ca;

    ઉપ્પથો ચ દુતિયો ચ, કવિના પૂરિતો વગ્ગોતિ.

    Uppatho ca dutiyo ca, kavinā pūrito vaggoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. કવિસુત્તવણ્ણના • 10. Kavisuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. કવિસુત્તવણ્ણના • 10. Kavisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact