Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. ખત્તિયસુત્તં

    4. Khattiyasuttaṃ

    ૧૪. ‘‘ખત્તિયો દ્વિપદં સેટ્ઠો, બલીબદ્દો 1 ચતુપ્પદં.

    14. ‘‘Khattiyo dvipadaṃ seṭṭho, balībaddo 2 catuppadaṃ.

    કોમારી સેટ્ઠા ભરિયાનં, યો ચ પુત્તાન પુબ્બજો’’તિ.

    Komārī seṭṭhā bhariyānaṃ, yo ca puttāna pubbajo’’ti.

    ‘‘સમ્બુદ્ધો દ્વિપદં સેટ્ઠો, આજાનીયો ચતુપ્પદં;

    ‘‘Sambuddho dvipadaṃ seṭṭho, ājānīyo catuppadaṃ;

    સુસ્સૂસા સેટ્ઠા ભરિયાનં, યો ચ પુત્તાનમસ્સવો’’તિ.

    Sussūsā seṭṭhā bhariyānaṃ, yo ca puttānamassavo’’ti.







    Footnotes:
    1. બલિવદ્દો (સી॰ પી॰), બલિબદ્દો (સ્યા॰ કં॰ ક॰)
    2. balivaddo (sī. pī.), balibaddo (syā. kaṃ. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. ખત્તિયસુત્તવણ્ણના • 4. Khattiyasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. ખત્તિયસુત્તવણ્ણના • 4. Khattiyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact