Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૨. કોસિયવગ્ગો
2. Kosiyavaggo
૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના
1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
૫૪૨. દુતિયસ્સ પઠમે પાળિયં કોસિયકારકેતિ કોસકારકપાણાનં કોસતો નિબ્બત્તત્તા કોસિયેન સુત્તેન વત્થાદિં કરોન્તે. સઙ્ઘાતન્તિ વિનાસં.
542. Dutiyassa paṭhame pāḷiyaṃ kosiyakāraketi kosakārakapāṇānaṃ kosato nibbattattā kosiyena suttena vatthādiṃ karonte. Saṅghātanti vināsaṃ.
૫૪૪. ‘‘અવાયિમ’’ન્તિ વુત્તત્તા વાયિત્વા કરણે અનાપત્તિ. મિસ્સેત્વાતિ એળકલોમેહિ મિસ્સેત્વા. પટિલાભેનાતિ પરિનિટ્ઠાનેન ‘‘પરિયોસાપેતિ, નિસ્સગ્ગિય’’ન્તિ (પારા॰ ૫૪૫) વુત્તત્તા, કોસિયમિસ્સકતા, અત્તનો અત્થાય સન્થતસ્સ કરણકારાપનં, પટિલાભો ચાતિ ઇમાનેત્થ તીણિ અઙ્ગાનિ.
544.‘‘Avāyima’’nti vuttattā vāyitvā karaṇe anāpatti. Missetvāti eḷakalomehi missetvā. Paṭilābhenāti pariniṭṭhānena ‘‘pariyosāpeti, nissaggiya’’nti (pārā. 545) vuttattā, kosiyamissakatā, attano atthāya santhatassa karaṇakārāpanaṃ, paṭilābho cāti imānettha tīṇi aṅgāni.
કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
૫૪૭-૫૫૨. દુતિયઞ્ચ તતિયઞ્ચ ઉત્તાનમેવ. તત્થ પન ઓદાતાદિમિસ્સકસઞ્ઞાય સુદ્ધકાળકાનઞ્ઞેવ સન્થતસ્સ કરણવસેન ચેત્થ દ્વેભાગતો અધિકેસુ સુદ્ધકાળકેસુ અનધિકસઞ્ઞાય સન્થતસ્સ કરણવસેન ચ અચિત્તકતા વેદિતબ્બા.
547-552. Dutiyañca tatiyañca uttānameva. Tattha pana odātādimissakasaññāya suddhakāḷakānaññeva santhatassa karaṇavasena cettha dvebhāgato adhikesu suddhakāḷakesu anadhikasaññāya santhatassa karaṇavasena ca acittakatā veditabbā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga
૧. કોસિયસિક્ખાપદં • 1. Kosiyasikkhāpadaṃ
૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદં • 2. Suddhakāḷakasikkhāpadaṃ
૩. દ્વેભાગસિક્ખાપદં • 3. Dvebhāgasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā
૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Suddhakāḷakasikkhāpadavaṇṇanā
૩. દ્વેભાગસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Dvebhāgasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
૩. દ્વેભાગસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Dvebhāgasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Suddhakāḷakasikkhāpadavaṇṇanā
૩. દ્વેભાગસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Dvebhāgasikkhāpadavaṇṇanā