Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. કુમ્ભણ્ડસુત્તવણ્ણના

    10. Kumbhaṇḍasuttavaṇṇanā

    ૨૧૧. વિનિચ્છયામચ્ચોતિ રઞ્ઞા અડ્ડકરણે ઠપિતો વિનિચ્છયમહામત્તો. સો હિ ગામજનકાયં કૂટેતિ વઞ્ચેતીતિ ગામકૂટકોતિ વુચ્ચતિ. કેચિ ‘‘તાદિસો એવ ગામજેટ્ઠકો ગામકૂટકો’’તિ વદન્તિ. સમેન ભવિતબ્બં, ‘‘ધમ્મટ્ઠો’’તિ વત્તબ્બતો. રહસ્સઙ્ગે નિસીદનવસેન વિસમા નિસજ્જાવ અહોસિ.

    211.Vinicchayāmaccoti raññā aḍḍakaraṇe ṭhapito vinicchayamahāmatto. So hi gāmajanakāyaṃ kūṭeti vañcetīti gāmakūṭakoti vuccati. Keci ‘‘tādiso eva gāmajeṭṭhako gāmakūṭako’’ti vadanti. Samena bhavitabbaṃ, ‘‘dhammaṭṭho’’ti vattabbato. Rahassaṅge nisīdanavasena visamā nisajjāva ahosi.

    કુમ્ભણ્ડસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kumbhaṇḍasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પઠમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. કુમ્ભણ્ડસુત્તં • 10. Kumbhaṇḍasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. કુમ્ભણ્ડસુત્તવણ્ણના • 10. Kumbhaṇḍasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact