Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૯. એકૂનવીસતિમવગ્ગો

    19. Ekūnavīsatimavaggo

    (૧૯૧) ૬. કુસલકથા

    (191) 6. Kusalakathā

    ૮૪૪. નિબ્બાનધાતુ કુસલાતિ? આમન્તા. સારમ્મણા, અત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નનુ અનારમ્મણા, નત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનારમ્મણા, નત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધિ, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘નિબ્બાનધાતુ કુસલા’’તિ.

    844. Nibbānadhātu kusalāti? Āmantā. Sārammaṇā, atthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nanu anārammaṇā, natthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Hañci anārammaṇā, natthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhi, no ca vata re vattabbe – ‘‘nibbānadhātu kusalā’’ti.

    ૮૪૫. અલોભો કુસલો સારમ્મણો, અત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. નિબ્બાનધાતુ કુસલા સારમ્મણા, અત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… અદોસો કુસલો…પે॰… અમોહો કુસલો…પે॰… સદ્ધા… વીરિયં… સતિ… સમાધિ…પે॰… પઞ્ઞા કુસલા સારમ્મણા, અત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા. નિબ્બાનધાતુ કુસલા સારમ્મણા, અત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    845. Alobho kusalo sārammaṇo, atthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Nibbānadhātu kusalā sārammaṇā, atthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe …pe… adoso kusalo…pe… amoho kusalo…pe… saddhā… vīriyaṃ… sati… samādhi…pe… paññā kusalā sārammaṇā, atthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā. Nibbānadhātu kusalā sārammaṇā, atthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    નિબ્બાનધાતુ કુસલા અનારમ્મણા, નત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા . અલોભો કુસલો અનારમ્મણો, નત્થિ તસ્સ આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… નિબ્બાનધાતુ કુસલા અનારમ્મણા, નત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? આમન્તા . અદોસો કુસલો…પે॰… અમોહો કુસલો…પે॰… સદ્ધા… વીરિયં… સતિ… સમાધિ…પે॰… પઞ્ઞા કુસલા અનારમ્મણા, નત્થિ તાય આવટ્ટના…પે॰… પણિધીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Nibbānadhātu kusalā anārammaṇā, natthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā . Alobho kusalo anārammaṇo, natthi tassa āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nibbānadhātu kusalā anārammaṇā, natthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Āmantā . Adoso kusalo…pe… amoho kusalo…pe… saddhā… vīriyaṃ… sati… samādhi…pe… paññā kusalā anārammaṇā, natthi tāya āvaṭṭanā…pe… paṇidhīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૪૬. ન વત્તબ્બં – ‘‘નિબ્બાનધાતુ કુસલા’’તિ? આમન્તા. નનુ નિબ્બાનધાતુ અનવજ્જાતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ નિબ્બાનધાતુ અનવજ્જા, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘નિબ્બાનધાતુ કુસલા’’તિ.

    846. Na vattabbaṃ – ‘‘nibbānadhātu kusalā’’ti? Āmantā. Nanu nibbānadhātu anavajjāti? Āmantā. Hañci nibbānadhātu anavajjā, tena vata re vattabbe – ‘‘nibbānadhātu kusalā’’ti.

    કુસલકથા નિટ્ઠિતા.

    Kusalakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. કુસલકથાવણ્ણના • 6. Kusalakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૬. કુસલકથાવણ્ણના • 6. Kusalakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૬. કુસલકથાવણ્ણના • 6. Kusalakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact