Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā

    [૪૨૯] ૩. મહાસુવજાતકવણ્ણના

    [429] 3. Mahāsuvajātakavaṇṇanā

    દુમો યદા હોતીતિ ઇદં સત્થા જેતવને વિહરન્તો અઞ્ઞતરં ભિક્ખું આરબ્ભ કથેસિ. સો કિર સત્થુ સન્તિકે કમ્મટ્ઠાનં ગહેત્વા કોસલજનપદે અઞ્ઞતરં પચ્ચન્તગામં ઉપનિસ્સાય અરઞ્ઞે વિહાસિ. મનુસ્સા તસ્સ રત્તિટ્ઠાનદિવાટ્ઠાનાનિ સમ્પાદેત્વા ગમનાગમનસમ્પન્ને ઠાને સેનાસનં કત્વા સક્કચ્ચં ઉપટ્ઠહિંસુ. તસ્સ વસ્સૂપગતસ્સ પઠમમાસેયેવ સો ગામો ઝાયિ, મનુસ્સાનં બીજમત્તમ્પિ અવસિટ્ઠં નાહોસિ. તે તસ્સ પણીતં પિણ્ડપાતં દાતું નાસક્ખિંસુ. સો સપ્પાયસેનાસનેપિ પિણ્ડપાતેન કિલમન્તો મગ્ગં વા ફલં વા નિબ્બત્તેતું નાસક્ખિ. અથ નં તેમાસચ્ચયેન સત્થારં વન્દિતું આગતં સત્થા પટિસન્થારં કત્વા ‘‘કચ્ચિ ભિક્ખુ પિણ્ડપાતેન ન કિલમન્તોસિ, સેનાસનસપ્પાયઞ્ચ અહોસી’’તિ પુચ્છિ. સો તમત્થં આરોચેસિ. સત્થા ‘‘તસ્સ સેનાસનં સપ્પાય’’ન્તિ ઞત્વા ‘‘ભિક્ખુ સમણેન નામ સેનાસનસપ્પાયે સતિ લોલુપ્પચારં પહાય કિઞ્ચિદેવ યથાલદ્ધં પરિભુઞ્જિત્વા સન્તુટ્ઠેન સમણધમ્મં કાતું વટ્ટતિ. પોરાણકપણ્ડિતા તિરચ્છાનયોનિયં નિબ્બત્તિત્વા અત્તનો નિવાસસુક્ખરુક્ખે ચુણ્ણં ખાદન્તાપિ લોલુપ્પચારં પહાય સન્તુટ્ઠા મિત્તધમ્મં અભિન્દિત્વા અઞ્ઞત્થ ન ગમિંસુ, ત્વં પન કસ્મા ‘પિણ્ડપાતો પરિત્તો લૂખો’તિ સપ્પાયસેનાસનં પરિચ્ચજી’’તિ વત્વા તેન યાચિતો અતીતં આહરિ.

    Dumoyadā hotīti idaṃ satthā jetavane viharanto aññataraṃ bhikkhuṃ ārabbha kathesi. So kira satthu santike kammaṭṭhānaṃ gahetvā kosalajanapade aññataraṃ paccantagāmaṃ upanissāya araññe vihāsi. Manussā tassa rattiṭṭhānadivāṭṭhānāni sampādetvā gamanāgamanasampanne ṭhāne senāsanaṃ katvā sakkaccaṃ upaṭṭhahiṃsu. Tassa vassūpagatassa paṭhamamāseyeva so gāmo jhāyi, manussānaṃ bījamattampi avasiṭṭhaṃ nāhosi. Te tassa paṇītaṃ piṇḍapātaṃ dātuṃ nāsakkhiṃsu. So sappāyasenāsanepi piṇḍapātena kilamanto maggaṃ vā phalaṃ vā nibbattetuṃ nāsakkhi. Atha naṃ temāsaccayena satthāraṃ vandituṃ āgataṃ satthā paṭisanthāraṃ katvā ‘‘kacci bhikkhu piṇḍapātena na kilamantosi, senāsanasappāyañca ahosī’’ti pucchi. So tamatthaṃ ārocesi. Satthā ‘‘tassa senāsanaṃ sappāya’’nti ñatvā ‘‘bhikkhu samaṇena nāma senāsanasappāye sati loluppacāraṃ pahāya kiñcideva yathāladdhaṃ paribhuñjitvā santuṭṭhena samaṇadhammaṃ kātuṃ vaṭṭati. Porāṇakapaṇḍitā tiracchānayoniyaṃ nibbattitvā attano nivāsasukkharukkhe cuṇṇaṃ khādantāpi loluppacāraṃ pahāya santuṭṭhā mittadhammaṃ abhinditvā aññattha na gamiṃsu, tvaṃ pana kasmā ‘piṇḍapāto paritto lūkho’ti sappāyasenāsanaṃ pariccajī’’ti vatvā tena yācito atītaṃ āhari.

    અતીતે હિમવન્તે ગઙ્ગાતીરે એકસ્મિં ઉદુમ્બરવને અનેકસતસહસ્સા સુકા વસિંસુ. તત્ર એકો સુવરાજા અત્તનો નિવાસરુક્ખસ્સ ફલેસુ ખીણેસુ યદેવ અવસિટ્ઠં હોતિ અઙ્કુરો વા પત્તં વા તચો વા પપટિકા વા, તં ખાદિત્વા ગઙ્ગાય પાનીયં પિવિત્વા પરમપ્પિચ્છસન્તુટ્ઠો હુત્વા અઞ્ઞત્થ ન ગચ્છતિ. તસ્સ અપ્પિચ્છસન્તુટ્ઠભાવગુણેન સક્કસ્સ ભવનં કમ્પિ. સક્કો આવજ્જમાનો તં દિસ્વા તસ્સ વીમંસનત્થં અત્તનો આનુભાવેન તં રુક્ખં સુક્ખાપેસિ. રુક્ખો ખાણુકમત્તો હુત્વા છિદ્દાવછિદ્દો વાતે પહરન્તે આકોટિયમાનો વિય અટ્ઠાસિ. તસ્સ છિદ્દેહિ ચુણ્ણાનિ નિક્ખમન્તિ. સુવરાજા તાનિ ચુણ્ણાનિ ખાદિત્વા ગઙ્ગાય પાનીયં પિવિત્વા અઞ્ઞત્થ અગન્ત્વા વાતાતપં અગણેત્વા ઉદુમ્બરખાણુકે નિસીદિ. સક્કો તસ્સ પરમપ્પિચ્છભાવં ઞત્વા ‘‘મિત્તધમ્મગુણં કથાપેત્વા વરમસ્સ દત્વા ઉદુમ્બરં અમતફલં કરિત્વા આગમિસ્સામી’’તિ એકો હંસરાજા હુત્વા સુજં અસુરકઞ્ઞં પુરતો કત્વા તં ઉદુમ્બરવનં ગન્ત્વા અવિદૂરે એકરુક્ખસ્સ સાખાય નિસીદિત્વા તેન સદ્ધિં કથં સમુટ્ઠાપેન્તો પઠમં ગાથમાહ –

    Atīte himavante gaṅgātīre ekasmiṃ udumbaravane anekasatasahassā sukā vasiṃsu. Tatra eko suvarājā attano nivāsarukkhassa phalesu khīṇesu yadeva avasiṭṭhaṃ hoti aṅkuro vā pattaṃ vā taco vā papaṭikā vā, taṃ khāditvā gaṅgāya pānīyaṃ pivitvā paramappicchasantuṭṭho hutvā aññattha na gacchati. Tassa appicchasantuṭṭhabhāvaguṇena sakkassa bhavanaṃ kampi. Sakko āvajjamāno taṃ disvā tassa vīmaṃsanatthaṃ attano ānubhāvena taṃ rukkhaṃ sukkhāpesi. Rukkho khāṇukamatto hutvā chiddāvachiddo vāte paharante ākoṭiyamāno viya aṭṭhāsi. Tassa chiddehi cuṇṇāni nikkhamanti. Suvarājā tāni cuṇṇāni khāditvā gaṅgāya pānīyaṃ pivitvā aññattha agantvā vātātapaṃ agaṇetvā udumbarakhāṇuke nisīdi. Sakko tassa paramappicchabhāvaṃ ñatvā ‘‘mittadhammaguṇaṃ kathāpetvā varamassa datvā udumbaraṃ amataphalaṃ karitvā āgamissāmī’’ti eko haṃsarājā hutvā sujaṃ asurakaññaṃ purato katvā taṃ udumbaravanaṃ gantvā avidūre ekarukkhassa sākhāya nisīditvā tena saddhiṃ kathaṃ samuṭṭhāpento paṭhamaṃ gāthamāha –

    ૨૦.

    20.

    ‘‘દુમો યદા હોતિ ફલૂપપન્નો, ભુઞ્જન્તિ નં વિહઙ્ગમા સમ્પતન્તા;

    ‘‘Dumo yadā hoti phalūpapanno, bhuñjanti naṃ vihaṅgamā sampatantā;

    ખીણન્તિ ઞત્વાન દુમં ફલચ્ચયે, દિસોદિસં યન્તિ તતો વિહઙ્ગમા’’તિ.

    Khīṇanti ñatvāna dumaṃ phalaccaye, disodisaṃ yanti tato vihaṅgamā’’ti.

    તસ્સત્થો – સુવરાજ, રુક્ખો નામ યદા ફલસમ્પન્નો હોતિ, તદા તં સાખતો સાખં સમ્પતન્તાવ વિહઙ્ગમા ભુઞ્જન્તિ, તં પન ખીણં ઞત્વા ફલાનં અચ્ચયેન તતો રુક્ખતો દિસોદિસં વિહઙ્ગમા ગચ્છન્તીતિ.

    Tassattho – suvarāja, rukkho nāma yadā phalasampanno hoti, tadā taṃ sākhato sākhaṃ sampatantāva vihaṅgamā bhuñjanti, taṃ pana khīṇaṃ ñatvā phalānaṃ accayena tato rukkhato disodisaṃ vihaṅgamā gacchantīti.

    એવઞ્ચ પન વત્વા તતો નં ઉય્યોજેતું દુતિયં ગાથમાહ –

    Evañca pana vatvā tato naṃ uyyojetuṃ dutiyaṃ gāthamāha –

    ૨૧.

    21.

    ‘‘ચર ચારિકં લોહિતતુણ્ડ મા મરિ, કિં ત્વં સુવ સુક્ખદુમમ્હિ ઝાયસિ;

    ‘‘Cara cārikaṃ lohitatuṇḍa mā mari, kiṃ tvaṃ suva sukkhadumamhi jhāyasi;

    તદિઙ્ઘ મં બ્રૂહિ વસન્તસન્નિભ, કસ્મા સુવ સુક્ખદુમં ન રિઞ્ચસી’’તિ.

    Tadiṅgha maṃ brūhi vasantasannibha, kasmā suva sukkhadumaṃ na riñcasī’’ti.

    તત્થ ઝાયસીતિ કિંકારણા સુક્ખખાણુમત્થકે ઝાયન્તો પજ્ઝાયન્તો તિટ્ઠસિ. ઇઙ્ઘાતિ ચોદનત્થે નિપાતો. વસન્તસન્નિભાતિ વસન્તકાલે વનસણ્ડો સુવગણસમોકિણ્ણો વિય નીલોભાસો હોતિ, તેન તં ‘‘વસન્તસન્નિભા’’તિ આલપતિ. ન રિઞ્ચસીતિ ન છડ્ડેસિ.

    Tattha jhāyasīti kiṃkāraṇā sukkhakhāṇumatthake jhāyanto pajjhāyanto tiṭṭhasi. Iṅghāti codanatthe nipāto. Vasantasannibhāti vasantakāle vanasaṇḍo suvagaṇasamokiṇṇo viya nīlobhāso hoti, tena taṃ ‘‘vasantasannibhā’’ti ālapati. Na riñcasīti na chaḍḍesi.

    અથ નં સુવરાજા ‘‘અહં હંસ અત્તનો કતઞ્ઞુકતવેદિતાય ઇમં રુક્ખં ન જહામી’’તિ વત્વા દ્વે ગાથા અભાસિ –

    Atha naṃ suvarājā ‘‘ahaṃ haṃsa attano kataññukataveditāya imaṃ rukkhaṃ na jahāmī’’ti vatvā dve gāthā abhāsi –

    ૨૨.

    22.

    ‘‘યે વે સખીનં સખારો ભવન્તિ, પાણચ્ચયે દુક્ખસુખેસુ હંસ;

    ‘‘Ye ve sakhīnaṃ sakhāro bhavanti, pāṇaccaye dukkhasukhesu haṃsa;

    ખીણં અખીણમ્પિ ન તં જહન્તિ, સન્તો સતં ધમ્મમનુસ્સરન્તા.

    Khīṇaṃ akhīṇampi na taṃ jahanti, santo sataṃ dhammamanussarantā.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘સોહં સતં અઞ્ઞતરોસ્મિ હંસ, ઞાતી ચ મે હોતિ સખા ચ રુક્ખો;

    ‘‘Sohaṃ sataṃ aññatarosmi haṃsa, ñātī ca me hoti sakhā ca rukkho;

    તં નુસ્સહે જીવિકત્થો પહાતું, ખીણન્તિ ઞત્વાન ન હેસ ધમ્મો’’તિ.

    Taṃ nussahe jīvikattho pahātuṃ, khīṇanti ñatvāna na hesa dhammo’’ti.

    તત્થ યે વે સખીનં સખારો ભવન્તીતિ યે સહાયાનં સહાયા હોન્તિ. ખીણં અખીણમ્પીતિ પણ્ડિતા નામ અત્તનો સહાયં ભોગપરિક્ખયેન ખીણમ્પિ અખીણમ્પિ ન જહન્તિ. સતં ધમ્મમનુસ્સરન્તાતિ પણ્ડિતાનં પવેણિં અનુસ્સરમાના. ઞાતી ચ મેતિ હંસરાજ, અયં રુક્ખો સમ્પિયાયનત્થેન મય્હં ઞાતિ ચ સમાચિણ્ણચરણતાય સખા ચ. જીવિકત્થોતિ તમહં જીવિકાય અત્થિકો હુત્વા પહાતું ન સક્કોમિ.

    Tattha ye ve sakhīnaṃ sakhāro bhavantīti ye sahāyānaṃ sahāyā honti. Khīṇaṃ akhīṇampīti paṇḍitā nāma attano sahāyaṃ bhogaparikkhayena khīṇampi akhīṇampi na jahanti. Sataṃ dhammamanussarantāti paṇḍitānaṃ paveṇiṃ anussaramānā. Ñātī ca meti haṃsarāja, ayaṃ rukkho sampiyāyanatthena mayhaṃ ñāti ca samāciṇṇacaraṇatāya sakhā ca. Jīvikatthoti tamahaṃ jīvikāya atthiko hutvā pahātuṃ na sakkomi.

    સક્કો તસ્સ વચનં સુત્વા તુટ્ઠો પસંસિત્વા વરં દાતુકામો દ્વે ગાથા અભાસિ –

    Sakko tassa vacanaṃ sutvā tuṭṭho pasaṃsitvā varaṃ dātukāmo dve gāthā abhāsi –

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સાધુ સક્ખિ કતં હોતિ, મેત્તિ સંસતિ સન્થવો;

    ‘‘Sādhu sakkhi kataṃ hoti, metti saṃsati santhavo;

    સચેતં ધમ્મં રોચેસિ, પાસંસોસિ વિજાનતં.

    Sacetaṃ dhammaṃ rocesi, pāsaṃsosi vijānataṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘સો તે સુવ વરં દમ્મિ, પત્તયાન વિહઙ્ગમ;

    ‘‘So te suva varaṃ dammi, pattayāna vihaṅgama;

    વરં વરસ્સુ વક્કઙ્ગ, યં કિઞ્ચિ મનસિચ્છસી’’તિ.

    Varaṃ varassu vakkaṅga, yaṃ kiñci manasicchasī’’ti.

    તત્થ સાધૂતિ સમ્પહંસનં. સક્ખિ કતં હોતિ, મેત્તિ સંસતિ સન્થવોતિ સખિભાવો ચ મેત્તિ ચ પરિસમજ્ઝે સન્થવો ચાતિ તયા મિત્તં કતં સાધુ હોતિ લદ્ધકં ભદ્દકમેવ. સચેતં ધમ્મન્તિ સચે એતં મિત્તધમ્મં. વિજાનતન્તિ એવં સન્તે વિઞ્ઞૂનં પસંસિતબ્બયુત્તકોસીતિ અત્થો. સો તેતિ સો અહં તુય્હં. વરસ્સૂતિ ઇચ્છસ્સુ. યં કિઞ્ચિ મનસિચ્છસીતિ યં કિઞ્ચિ મનસા ઇચ્છસિ, સબ્બં તં વરં દદામિ તેતિ.

    Tattha sādhūti sampahaṃsanaṃ. Sakkhi kataṃ hoti, metti saṃsati santhavoti sakhibhāvo ca metti ca parisamajjhe santhavo cāti tayā mittaṃ kataṃ sādhu hoti laddhakaṃ bhaddakameva. Sacetaṃ dhammanti sace etaṃ mittadhammaṃ. Vijānatanti evaṃ sante viññūnaṃ pasaṃsitabbayuttakosīti attho. So teti so ahaṃ tuyhaṃ. Varassūti icchassu. Yaṃ kiñci manasicchasīti yaṃ kiñci manasā icchasi, sabbaṃ taṃ varaṃ dadāmi teti.

    તં સુત્વા સુવરાજા વરં ગણ્હન્તો સત્તમં ગાથમાહ –

    Taṃ sutvā suvarājā varaṃ gaṇhanto sattamaṃ gāthamāha –

    ૨૬.

    26.

    ‘‘વરઞ્ચ મે હંસ ભવં દદેય્ય, અયઞ્ચ રુક્ખો પુનરાયું લભેથ;

    ‘‘Varañca me haṃsa bhavaṃ dadeyya, ayañca rukkho punarāyuṃ labhetha;

    સો સાખવા ફલિમા સંવિરૂળ્હો, મધુત્થિકો તિટ્ઠતુ સોભમાનો’’તિ.

    So sākhavā phalimā saṃvirūḷho, madhutthiko tiṭṭhatu sobhamāno’’ti.

    તત્થ સાખવાતિ સાખસમ્પન્નો. ફલિમાતિ ફલેન ઉપેતો. સંવિરૂળ્હોતિ સમન્તતો વિરૂળ્હપત્તો તરુણપત્તસમ્પન્નો હુત્વા. મધુત્થિકોતિ સંવિજ્જમાનમધુરફલેસુ પક્ખિત્તમધુ વિય મધુરફલો હુત્વાતિ અત્થો.

    Tattha sākhavāti sākhasampanno. Phalimāti phalena upeto. Saṃvirūḷhoti samantato virūḷhapatto taruṇapattasampanno hutvā. Madhutthikoti saṃvijjamānamadhuraphalesu pakkhittamadhu viya madhuraphalo hutvāti attho.

    અથસ્સ સક્કો વરં દદમાનો અટ્ઠમં ગાથમાહ –

    Athassa sakko varaṃ dadamāno aṭṭhamaṃ gāthamāha –

    ૨૭.

    27.

    ‘‘તં પસ્સ સમ્મ ફલિમં ઉળારં, સહાવ તે હોતુ ઉદુમ્બરેન;

    ‘‘Taṃ passa samma phalimaṃ uḷāraṃ, sahāva te hotu udumbarena;

    સો સાખવા ફલિમા સંવિરૂળ્હો, મધુત્થિકો તિટ્ઠતુ સોભમાનો’’તિ.

    So sākhavā phalimā saṃvirūḷho, madhutthiko tiṭṭhatu sobhamāno’’ti.

    તત્થ સહાવ તે હોતુ ઉદુમ્બરેનાતિ તવ ઉદુમ્બરેન સદ્ધિં સહ એકતોવ વાસો હોતુ.

    Tattha sahāva te hotu udumbarenāti tava udumbarena saddhiṃ saha ekatova vāso hotu.

    એવઞ્ચ પન વત્વા સક્કો તં અત્તભાવં વિજહિત્વા અત્તનો ચ સુજાય ચ આનુભાવં દસ્સેત્વા ગઙ્ગાતો હત્થેન ઉદકં ગહેત્વા ઉદુમ્બરખાણુકં પહરિ. તાવદેવ સાખાવિટપસચ્છન્નો મધુરફલો રુક્ખો ઉટ્ઠહિત્વા મુણ્ડમણિપબ્બતો વિય વિલાસસમ્પન્નો અટ્ઠાસિ. સુવરાજા તં દિસ્વા સોમનસ્સપ્પત્તો સક્કસ્સ થુતિં કરોન્તો નવમં ગાથમાહ –

    Evañca pana vatvā sakko taṃ attabhāvaṃ vijahitvā attano ca sujāya ca ānubhāvaṃ dassetvā gaṅgāto hatthena udakaṃ gahetvā udumbarakhāṇukaṃ pahari. Tāvadeva sākhāviṭapasacchanno madhuraphalo rukkho uṭṭhahitvā muṇḍamaṇipabbato viya vilāsasampanno aṭṭhāsi. Suvarājā taṃ disvā somanassappatto sakkassa thutiṃ karonto navamaṃ gāthamāha –

    ૨૮.

    28.

    ‘‘એવં સક્ક સુખી હોહિ, સહ સબ્બેહિ ઞાતિભિ;

    ‘‘Evaṃ sakka sukhī hohi, saha sabbehi ñātibhi;

    યથાહમજ્જ સુખિતો, દિસ્વાન સફલં દુમ’’ન્તિ.

    Yathāhamajja sukhito, disvāna saphalaṃ duma’’nti.

    સક્કોપિ તસ્સ વરં દત્વા ઉદુમ્બરં અમતફલં કત્વા સદ્ધિં સુજાય અત્તનો ઠાનમેવ ગતો. તમત્થં દીપયમાના ઓસાને અભિસમ્બુદ્ધગાથા ઠપિતા –

    Sakkopi tassa varaṃ datvā udumbaraṃ amataphalaṃ katvā saddhiṃ sujāya attano ṭhānameva gato. Tamatthaṃ dīpayamānā osāne abhisambuddhagāthā ṭhapitā –

    ૨૯.

    29.

    ‘‘સુવસ્સ ચ વરં દત્વા, કત્વાન સફલં દુમં;

    ‘‘Suvassa ca varaṃ datvā, katvāna saphalaṃ dumaṃ;

    પક્કામિ સહ ભરિયાય, દેવાનં નન્દનં વન’’ન્તિ.

    Pakkāmi saha bhariyāya, devānaṃ nandanaṃ vana’’nti.

    સત્થા ઇમં ધમ્મદેસનં આહરિત્વા ‘‘એવં ભિક્ખુ પોરાણકપણ્ડિતા તિરચ્છાનયોનિયં નિબ્બત્તાપિ અલોલુપ્પચારા અહેસું. ત્વં પન કસ્મા એવરૂપે સાસને પબ્બજિત્વા લોલુપ્પચારં ચરસિ, ગચ્છ તત્થેવ વસાહી’’તિ કમ્મટ્ઠાનમસ્સ કથેત્વા જાતકં સમોધાનેસિ. સો ભિક્ખુ તત્થ ગન્ત્વા વિપસ્સનં વડ્ઢેન્તો અરહત્તં પાપુણિ. તદા સક્કો અનુરુદ્ધો અહોસિ, સુવરાજા પન અહમેવ અહોસિન્તિ.

    Satthā imaṃ dhammadesanaṃ āharitvā ‘‘evaṃ bhikkhu porāṇakapaṇḍitā tiracchānayoniyaṃ nibbattāpi aloluppacārā ahesuṃ. Tvaṃ pana kasmā evarūpe sāsane pabbajitvā loluppacāraṃ carasi, gaccha tattheva vasāhī’’ti kammaṭṭhānamassa kathetvā jātakaṃ samodhānesi. So bhikkhu tattha gantvā vipassanaṃ vaḍḍhento arahattaṃ pāpuṇi. Tadā sakko anuruddho ahosi, suvarājā pana ahameva ahosinti.

    મહાસુવજાતકવણ્ણના તતિયા.

    Mahāsuvajātakavaṇṇanā tatiyā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi / ૪૨૯. મહાસુવજાતકં • 429. Mahāsuvajātakaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact