Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩. મિત્તસુત્તં

    3. Mittasuttaṃ

    ૫૩.

    53.

    ‘‘કિંસુ પવસતો 1 મિત્તં, કિંસુ મિત્તં સકે ઘરે;

    ‘‘Kiṃsu pavasato 2 mittaṃ, kiṃsu mittaṃ sake ghare;

    કિં મિત્તં અત્થજાતસ્સ, કિં મિત્તં સમ્પરાયિક’’ન્તિ.

    Kiṃ mittaṃ atthajātassa, kiṃ mittaṃ samparāyika’’nti.

    ‘‘સત્થો પવસતો મિત્તં, માતા મિત્તં સકે ઘરે;

    ‘‘Sattho pavasato mittaṃ, mātā mittaṃ sake ghare;

    સહાયો અત્થજાતસ્સ, હોતિ મિત્તં પુનપ્પુનં;

    Sahāyo atthajātassa, hoti mittaṃ punappunaṃ;

    સયંકતાનિ પુઞ્ઞાનિ, તં મિત્તં સમ્પરાયિક’’ન્તિ.

    Sayaṃkatāni puññāni, taṃ mittaṃ samparāyika’’nti.







    Footnotes:
    1. પથવતો (પી॰ ક॰)
    2. pathavato (pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. મિત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Mittasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. મિત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Mittasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact