Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. મોગ્ગલ્લાનસુત્તવણ્ણના

    10. Moggallānasuttavaṇṇanā

    ૨૧૮. પચ્ચવેક્ખતીતિ તેસં અરિયાનં ચિત્તં અત્તનો ઞાણચક્ખુના પતિ અવેક્ખતિ પચ્ચવેક્ખતિ. પબ્બતસ્સાતિ ઇસિગિલિપબ્બતસ્સ. દુક્ખપારં ગતન્તિ વટ્ટદુક્ખસ્સ પારં પરિયન્તં ગતં . સબ્બગુણસમ્પન્નન્તિ સબ્બેહિ બુદ્ધગુણેહિ ચ સાવકગુણેહિ ચ પરિપુણ્ણં. અનેકાકારસમ્પન્નન્તિ રૂપઘોસલૂખધમ્મપ્પમાણિકાનં સત્તાનં તેહિ તેહિ આકારેહિ સબ્બેસઞ્ચ અનેકેહિ અનન્તાપરિમેય્યેહિ પસીદિતબ્બાકારેહિ સમન્નાગતં. તે પન આકારા યસ્મા અનઞ્ઞસાધારણા બુદ્ધગુણા એવ, તસ્મા આહ ‘‘અનેકેહિ ગુણેહિ સમન્નાગત’’ન્તિ.

    218.Paccavekkhatīti tesaṃ ariyānaṃ cittaṃ attano ñāṇacakkhunā pati avekkhati paccavekkhati. Pabbatassāti isigilipabbatassa. Dukkhapāraṃ gatanti vaṭṭadukkhassa pāraṃ pariyantaṃ gataṃ . Sabbaguṇasampannanti sabbehi buddhaguṇehi ca sāvakaguṇehi ca paripuṇṇaṃ. Anekākārasampannanti rūpaghosalūkhadhammappamāṇikānaṃ sattānaṃ tehi tehi ākārehi sabbesañca anekehi anantāparimeyyehi pasīditabbākārehi samannāgataṃ. Te pana ākārā yasmā anaññasādhāraṇā buddhaguṇā eva, tasmā āha ‘‘anekehi guṇehi samannāgata’’nti.

    મોગ્ગલ્લાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Moggallānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. મોગ્ગલ્લાનસુત્તં • 10. Moggallānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. મોગ્ગલ્લાનસુત્તવણ્ણના • 10. Moggallānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact