Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. નન્દનસુત્તં

    4. Nandanasuttaṃ

    ૯૫. એકમન્તં ઠિતો ખો નન્દનો દેવપુત્તો ભગવન્તં ગાથાય અજ્ઝભાસિ –

    95. Ekamantaṃ ṭhito kho nandano devaputto bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘પુચ્છામિ તં ગોતમ ભૂરિપઞ્ઞ,

    ‘‘Pucchāmi taṃ gotama bhūripañña,

    અનાવટં ભગવતો ઞાણદસ્સનં;

    Anāvaṭaṃ bhagavato ñāṇadassanaṃ;

    કથંવિધં સીલવન્તં વદન્તિ,

    Kathaṃvidhaṃ sīlavantaṃ vadanti,

    કથંવિધં પઞ્ઞવન્તં વદન્તિ;

    Kathaṃvidhaṃ paññavantaṃ vadanti;

    કથંવિધો દુક્ખમતિચ્ચ ઇરિયતિ,

    Kathaṃvidho dukkhamaticca iriyati,

    કથંવિધં દેવતા પૂજયન્તી’’તિ.

    Kathaṃvidhaṃ devatā pūjayantī’’ti.

    ‘‘યો સીલવા પઞ્ઞવા ભાવિતત્તો,

    ‘‘Yo sīlavā paññavā bhāvitatto,

    સમાહિતો ઝાનરતો સતીમા;

    Samāhito jhānarato satīmā;

    સબ્બસ્સ સોકા વિગતા પહીના,

    Sabbassa sokā vigatā pahīnā,

    ખીણાસવો અન્તિમદેહધારી.

    Khīṇāsavo antimadehadhārī.

    ‘‘તથાવિધં સીલવન્તં વદન્તિ,

    ‘‘Tathāvidhaṃ sīlavantaṃ vadanti,

    તથાવિધં પઞ્ઞવન્તં વદન્તિ;

    Tathāvidhaṃ paññavantaṃ vadanti;

    તથાવિધો દુક્ખમતિચ્ચ ઇરિયતિ,

    Tathāvidho dukkhamaticca iriyati,

    તથાવિધં દેવતા પૂજયન્તી’’તિ.

    Tathāvidhaṃ devatā pūjayantī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. નન્દનસુત્તવણ્ણના • 4. Nandanasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. નન્દનસુત્તવણ્ણના • 4. Nandanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact