Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૦. દસમવગ્ગો

    10. Dasamavaggo

    ૧. નિરોધકથાવણ્ણના

    1. Nirodhakathāvaṇṇanā

    ૫૭૧-૨. ભવઙ્ગચિત્તસ્સ ભઙ્ગક્ખણેન સહેવાતિઆદિં વદન્તેન કિરિયખન્ધાનં ભઙ્ગક્ખણેન સહ ઉપપત્તેસિયા ખન્ધા ઉપ્પજ્જન્તીતિ ચ વત્તબ્બં, તથા ઉપપત્તેસિયાનં ભઙ્ગક્ખણેન સહ ઉપપત્તેસિયા, કિરિયાનં ભઙ્ગક્ખણેન સહ કિરિયાતિ. ચક્ખુવિઞ્ઞાણાદીનં કિરિયાચતુક્ખન્ધગ્ગહણેન ગહણં. ઞાણન્તિ મગ્ગઞાણં યુત્તં.

    571-2. Bhavaṅgacittassabhaṅgakkhaṇena sahevātiādiṃ vadantena kiriyakhandhānaṃ bhaṅgakkhaṇena saha upapattesiyā khandhā uppajjantīti ca vattabbaṃ, tathā upapattesiyānaṃ bhaṅgakkhaṇena saha upapattesiyā, kiriyānaṃ bhaṅgakkhaṇena saha kiriyāti. Cakkhuviññāṇādīnaṃ kiriyācatukkhandhaggahaṇena gahaṇaṃ. Ñāṇanti maggañāṇaṃ yuttaṃ.

    નિરોધકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nirodhakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૫) ૧. નિરોધકથા • (95) 1. Nirodhakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. નિરોધકથાવણ્ણના • 1. Nirodhakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧. નિરોધકથાવણ્ણના • 1. Nirodhakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact