Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૫. પઞ્ચમવગ્ગો

    5. Pañcamavaggo

    (૪૬) ૪. નિયામકથા

    (46) 4. Niyāmakathā

    ૪૨૮. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. નિયતસ્સ અનિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    428. Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā. Niyatassa aniyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    નિયતસ્સ અનિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Niyatassa aniyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa niyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા . નિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā . Niyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    નિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Niyatassa niyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa niyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ અનિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa aniyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનિયતસ્સ અનિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Aniyatassa aniyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa niyāmagamanāya natthi ñāṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૨૯. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ નિયામોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    429. Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa niyāmagamanāya atthi niyāmoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ સતિપટ્ઠાના… સમ્મપ્પધાના… ઇદ્ધિપાદા… ઇન્દ્રિયા… બલા… બોજ્ઝઙ્ગાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā. Aniyatassa niyāmagamanāya atthi satipaṭṭhānā… sammappadhānā… iddhipādā… indriyā… balā… bojjhaṅgāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ નિયામોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ નિયામો, નો વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણ’’ન્તિ.

    Aniyatassa niyāmagamanāya natthi niyāmoti? Āmantā. Hañci aniyatassa niyāmagamanāya natthi niyāmo, no vata re vattabbe – ‘‘aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇa’’nti.

    અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ સતિપટ્ઠાના…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગાતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનિયતસ્સ નિયામગમનાય નત્થિ બોજ્ઝઙ્ગા, નો વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણ’’ન્તિ.

    Aniyatassa niyāmagamanāya natthi satipaṭṭhānā…pe… bojjhaṅgāti? Āmantā. Hañci aniyatassa niyāmagamanāya natthi bojjhaṅgā, no vata re vattabbe – ‘‘aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇa’’nti.

    ૪૩૦. અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણન્તિ? આમન્તા. ગોત્રભુનો પુગ્ગલસ્સ સોતાપત્તિમગ્ગે ઞાણં અત્થીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સોતાપત્તિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ સોતાપત્તિફલે ઞાણં અત્થીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ અરહત્તે ઞાણં અત્થીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    430. Aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇanti? Āmantā. Gotrabhuno puggalassa sotāpattimagge ñāṇaṃ atthīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sotāpattiphalasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa sotāpattiphale ñāṇaṃ atthīti? Na hevaṃ vattabbe …pe… arahattasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa arahatte ñāṇaṃ atthīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૩૧. ન વત્તબ્બં – ‘‘અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણ’’ન્તિ? આમન્તા. નનુ ભગવા જાનાતિ – ‘‘અયં પુગ્ગલો સમ્મત્તનિયામં ઓક્કમિસ્સતિ, ભબ્બો અયં પુગ્ગલો ધમ્મં અભિસમેતુ’’ન્તિ? આમન્તા. હઞ્ચિ ભગવા જાનાતિ – ‘‘અયં પુગ્ગલો સમ્મત્તનિયામં ઓક્કમિસ્સતિ, ભબ્બો અયં પુગ્ગલો ધમ્મં અભિસમેતું,’’ તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનિયતસ્સ નિયામગમનાય અત્થિ ઞાણ’’ન્તિ.

    431. Na vattabbaṃ – ‘‘aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇa’’nti? Āmantā. Nanu bhagavā jānāti – ‘‘ayaṃ puggalo sammattaniyāmaṃ okkamissati, bhabbo ayaṃ puggalo dhammaṃ abhisametu’’nti? Āmantā. Hañci bhagavā jānāti – ‘‘ayaṃ puggalo sammattaniyāmaṃ okkamissati, bhabbo ayaṃ puggalo dhammaṃ abhisametuṃ,’’ tena vata re vattabbe – ‘‘aniyatassa niyāmagamanāya atthi ñāṇa’’nti.

    નિયામકથા નિટ્ઠિતા.

    Niyāmakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. નિયામકથાવણ્ણના • 4. Niyāmakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. નિયામકથાવણ્ણના • 4. Niyāmakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૪. નિયામકથાવણ્ણના • 4. Niyāmakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact