A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. ઓક્ખાસુત્તં

    4. Okkhāsuttaṃ

    ૨૨૬. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘યો, ભિક્ખવે, પુબ્બણ્હસમયં ઓક્ખાસતં દાનં દદેય્ય, યો મજ્ઝન્હિકસમયં ઓક્ખાસતં દાનં દદેય્ય, યો સાયન્હસમયં ઓક્ખાસતં દાનં દદેય્ય, યો વા પુબ્બણ્હસમયં અન્તમસો ગદ્દુહનમત્તમ્પિ મેત્તચિત્તં ભાવેય્ય, યો વા મજ્ઝન્હિકસમયં અન્તમસો ગદ્દુહનમત્તમ્પિ મેત્તચિત્તં ભાવેય્ય, યો વા સાયન્હસમયં અન્તમસો ગદ્દુહનમત્તમ્પિ મેત્તચિત્તં ભાવેય્ય, ઇદં તતો મહપ્ફલતરં. તસ્માતિહ, ભિક્ખવે, એવં સિક્ખિતબ્બં – ‘મેત્તા નો ચેતોવિમુત્તિ ભાવિતા ભવિસ્સતિ બહુલીકતા યાનીકતા વત્થુકતા અનુટ્ઠિતા પરિચિતા સુસમારદ્ધા’તિ. એવઞ્હિ વો, ભિક્ખવે, સિક્ખિતબ્બ’’ન્તિ. ચતુત્થં.

    226. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘yo, bhikkhave, pubbaṇhasamayaṃ okkhāsataṃ dānaṃ dadeyya, yo majjhanhikasamayaṃ okkhāsataṃ dānaṃ dadeyya, yo sāyanhasamayaṃ okkhāsataṃ dānaṃ dadeyya, yo vā pubbaṇhasamayaṃ antamaso gadduhanamattampi mettacittaṃ bhāveyya, yo vā majjhanhikasamayaṃ antamaso gadduhanamattampi mettacittaṃ bhāveyya, yo vā sāyanhasamayaṃ antamaso gadduhanamattampi mettacittaṃ bhāveyya, idaṃ tato mahapphalataraṃ. Tasmātiha, bhikkhave, evaṃ sikkhitabbaṃ – ‘mettā no cetovimutti bhāvitā bhavissati bahulīkatā yānīkatā vatthukatā anuṭṭhitā paricitā susamāraddhā’ti. Evañhi vo, bhikkhave, sikkhitabba’’nti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. ઓક્ખાસુત્તવણ્ણના • 4. Okkhāsuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. ઓક્ખાસુત્તવણ્ણના • 4. Okkhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact