Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. પજ્જોતસુત્તં

    6. Pajjotasuttaṃ

    ૨૬.

    26.

    ‘‘કતિ લોકસ્મિં પજ્જોતા, યેહિ લોકો પકાસતિ 1;

    ‘‘Kati lokasmiṃ pajjotā, yehi loko pakāsati 2;

    ભગવન્તં 3 પુટ્ઠુમાગમ્મ, કથં જાનેમુ તં મય’’ન્તિ.

    Bhagavantaṃ 4 puṭṭhumāgamma, kathaṃ jānemu taṃ maya’’nti.

    ‘‘ચત્તારો લોકે પજ્જોતા, પઞ્ચમેત્થ ન વિજ્જતિ;

    ‘‘Cattāro loke pajjotā, pañcamettha na vijjati;

    દિવા તપતિ આદિચ્ચો, રત્તિમાભાતિ ચન્દિમા.

    Divā tapati ādicco, rattimābhāti candimā.

    ‘‘અથ અગ્ગિ દિવારત્તિં, તત્થ તત્થ પકાસતિ;

    ‘‘Atha aggi divārattiṃ, tattha tattha pakāsati;

    સમ્બુદ્ધો તપતં સેટ્ઠો, એસા આભા અનુત્તરા’’તિ.

    Sambuddho tapataṃ seṭṭho, esā ābhā anuttarā’’ti.







    Footnotes:
    1. પભાસતિ (ક॰ સી॰)
    2. pabhāsati (ka. sī.)
    3. ભવન્તં (ક॰)
    4. bhavantaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. પજ્જોતસુત્તવણ્ણના • 6. Pajjotasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. પજ્જોતસુત્તવણ્ણના • 6. Pajjotasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact