Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. પઞ્ચાલચણ્ડસુત્તં

    7. Pañcālacaṇḍasuttaṃ

    ૮૮. સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં ઠિતો ખો પઞ્ચાલચણ્ડો દેવપુત્તો ભગવતો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    88. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhito kho pañcālacaṇḍo devaputto bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘સમ્બાધે વત ઓકાસં, અવિન્દિ ભૂરિમેધસો;

    ‘‘Sambādhe vata okāsaṃ, avindi bhūrimedhaso;

    યો ઝાનમબુજ્ઝિ 1 બુદ્ધો, પટિલીનનિસભો મુની’’તિ.

    Yo jhānamabujjhi 2 buddho, paṭilīnanisabho munī’’ti.

    ‘‘સમ્બાધે વાપિ વિન્દન્ત્ન્ત્તિ (પઞ્ચાલચણ્ડાતિ ભગવા),

    ‘‘Sambādhe vāpi vindantntti (pañcālacaṇḍāti bhagavā),

    ધમ્મં નિબ્બાનપત્તિયા;

    Dhammaṃ nibbānapattiyā;

    યે સતિં પચ્ચલત્થંસુ,

    Ye satiṃ paccalatthaṃsu,

    સમ્મા તે સુસમાહિતા’’તિ.

    Sammā te susamāhitā’’ti.







    Footnotes:
    1. ઝાનમબુધા (ક॰ સી॰), ઝાનમબુદ્ધિ (સ્યા॰ કં॰ પી॰ ક॰)
    2. jhānamabudhā (ka. sī.), jhānamabuddhi (syā. kaṃ. pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. પઞ્ચાલચણ્ડસુત્તવણ્ણના • 7. Pañcālacaṇḍasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. પઞ્ચાલચણ્ડસુત્તવણ્ણના • 7. Pañcālacaṇḍasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact