Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. પરૂપહારવણ્ણના

    1. Parūpahāravaṇṇanā

    ૩૦૭. અધિમાનિકાનં સુક્કવિસ્સટ્ઠિદસ્સનં વિચારેતબ્બં. તે હિ સમાધિવિપસ્સનાહિ વિક્ખમ્ભિતરાગાવ, બાહિરકાનમ્પિ ચ કામેસુ વીતરાગાનં સુક્કવિસ્સટ્ઠિયા અભાવો વુત્તોતિ. અધિમાનિકપુબ્બા પન અધિપ્પેતા સિયું.

    307. Adhimānikānaṃ sukkavissaṭṭhidassanaṃ vicāretabbaṃ. Te hi samādhivipassanāhi vikkhambhitarāgāva, bāhirakānampi ca kāmesu vītarāgānaṃ sukkavissaṭṭhiyā abhāvo vuttoti. Adhimānikapubbā pana adhippetā siyuṃ.

    ૩૦૮. વચસાયત્થેતિ નિચ્છયત્થે, ‘‘કિં કારણા’’તિ પન કારણસ્સ પુચ્છિતત્તા બ્રહ્મચરિયકથાયં વિય કારણત્થેતિ યુત્તં.

    308. Vacasāyattheti nicchayatthe, ‘‘kiṃ kāraṇā’’ti pana kāraṇassa pucchitattā brahmacariyakathāyaṃ viya kāraṇattheti yuttaṃ.

    પરૂપહારવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Parūpahāravaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૦) ૧. પરૂપહારકથા • (10) 1. Parūpahārakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. પરૂપહારવણ્ણના • 1. Parūpahāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧. પરૂપહારવણ્ણના • 1. Parūpahāravaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact