Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તવણ્ણના

    6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttavaṇṇanā

    ૧૦૨૨. ઠાનન્તિ ઠાનસો. તેનાહ ‘‘ખણેના’’તિ. નિય્યાનિકન્તિ પવત્તં ઞાણપટિરૂપકં પકતિપુરિસન્તરજાનનાદિમિચ્છાઞાણં. તં પન અનિય્યાનિકં ‘‘નિય્યાનિક’’ન્તિ પચ્ચવેક્ખણવસેન પવત્તેય્યાતિ આહ ‘‘મિચ્છાપચ્ચવેક્ખણેના’’તિ. ગુણવિયુત્તસ્સ અત્તનો સકત્તનિ અવટ્ઠાનસઙ્ખાતા વિમુત્તિ મિચ્છાવિમુત્તિ.

    1022.Ṭhānanti ṭhānaso. Tenāha ‘‘khaṇenā’’ti. Niyyānikanti pavattaṃ ñāṇapaṭirūpakaṃ pakatipurisantarajānanādimicchāñāṇaṃ. Taṃ pana aniyyānikaṃ ‘‘niyyānika’’nti paccavekkhaṇavasena pavatteyyāti āha ‘‘micchāpaccavekkhaṇenā’’ti. Guṇaviyuttassa attano sakattani avaṭṭhānasaṅkhātā vimutti micchāvimutti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તં • 6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તવણ્ણના • 6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact