Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૪-૭. પઠમકણ્ડકીસુત્તાદિવણ્ણના
4-7. Paṭhamakaṇḍakīsuttādivaṇṇanā
૯૦૨-૯૦૫. કણ્ડકા એતિસ્સા અત્થીતિ કણ્ડકી, કરમન્દગચ્છો. ઓસધિભાવાપેક્ખાય ઇત્થિલિઙ્ગનિદ્દેસો, તબ્બહુલતાય તં વનં ‘‘કણ્ડકીવન’’ન્તેવ પઞ્ઞાયિત્થ. સહસ્સલોકન્તિ સહસ્સચક્કવાળલોકં. દસચક્કવાળસહસ્સં એકાવજ્જનસ્સ આપાથં આગચ્છતિ તથા આલોકવડ્ઢનસ્સ કતત્તા.
902-905. Kaṇḍakā etissā atthīti kaṇḍakī, karamandagaccho. Osadhibhāvāpekkhāya itthiliṅganiddeso, tabbahulatāya taṃ vanaṃ ‘‘kaṇḍakīvana’’nteva paññāyittha. Sahassalokanti sahassacakkavāḷalokaṃ. Dasacakkavāḷasahassaṃ ekāvajjanassa āpāthaṃ āgacchati tathā ālokavaḍḍhanassa katattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૪. પઠમકણ્ડકીસુત્તં • 4. Paṭhamakaṇḍakīsuttaṃ
૫. દુતિયકણ્ડકીસુત્તં • 5. Dutiyakaṇḍakīsuttaṃ
૬. તતિયકણ્ડકીસુત્તં • 6. Tatiyakaṇḍakīsuttaṃ
૭. તણ્હક્ખયસુત્તં • 7. Taṇhakkhayasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૭. પઠમકણ્ડકીસુત્તાદિવણ્ણના • 4-7. Paṭhamakaṇḍakīsuttādivaṇṇanā