Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૩-૮. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તાદિવણ્ણના
3-8. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttādivaṇṇanā
૪૧૨-૪૧૭. રૂપમત્તન્તિ એત્થ મત્ત-સદ્દો વિસેસનિવત્તિઅત્થો. કો પન સો વિસેસોતિ? યો બાહિરપરિકપ્પિતો ઇધ તથાગતોતિ વુચ્ચમાનો અત્તા. અનુપલબ્ભિયસભાવોતિ અનુપલબ્ભિયત્તા.
412-417.Rūpamattanti ettha matta-saddo visesanivattiattho. Ko pana so visesoti? Yo bāhiraparikappito idha tathāgatoti vuccamāno attā. Anupalabbhiyasabhāvoti anupalabbhiyattā.
પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 3. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૪. દુતિયસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 4. Dutiyasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૫. તતિયસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 5. Tatiyasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૬. ચતુત્થસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 6. Catutthasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૭. મોગ્ગલ્લાનસુત્તં • 7. Moggallānasuttaṃ
૮. વચ્છગોત્તસુત્તં • 8. Vacchagottasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૮. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તાદિવણ્ણના • 3-8. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttādivaṇṇanā