Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. પટિપદાસુત્તવણ્ણના

    2. Paṭipadāsuttavaṇṇanā

    ૪૪. સભાવતોસન્તો વિજ્જમાનો કાયો રૂપાદિધમ્મસમૂહોતિ સક્કાયોતિ આહ – ‘‘સક્કાયો દુક્ખ’’ન્તિ. દિટ્ઠિ એવ સમનુપસ્સના, દિટ્ઠિસહિતા વા સમનુપસ્સના દિટ્ઠિસમનુપસ્સના, દિટ્ઠિમઞ્ઞનાય સદ્ધિં ઇતરમઞ્ઞના. સહ વિપસ્સનાય ચતુમગ્ગઞાણં સમનુપસ્સના ‘‘ચતુન્નં અરિયસચ્ચાનં સમ્મદેવ અનુરૂપતો પસ્સના’’તિ કત્વા.

    44. Sabhāvatosanto vijjamāno kāyo rūpādidhammasamūhoti sakkāyoti āha – ‘‘sakkāyo dukkha’’nti. Diṭṭhi eva samanupassanā, diṭṭhisahitā vā samanupassanā diṭṭhisamanupassanā, diṭṭhimaññanāya saddhiṃ itaramaññanā. Saha vipassanāya catumaggañāṇaṃ samanupassanā ‘‘catunnaṃ ariyasaccānaṃ sammadeva anurūpato passanā’’ti katvā.

    પટિપદાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭipadāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. પટિપદાસુત્તં • 2. Paṭipadāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. પટિપદાસુત્તવણ્ણના • 2. Paṭipadāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact