Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. રૂપસુત્તં

    2. Rūpasuttaṃ

    ૧૮૯. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘તં કિં મઞ્ઞસિ, રાહુલ, રૂપા નિચ્ચા વા અનિચ્ચા વા’’તિ? ‘‘અનિચ્ચા , ભન્તે’’…પે॰… સદ્દા… ગન્ધા… રસા… ફોટ્ઠબ્બા… ધમ્મા નિચ્ચા વા અનિચ્ચા વાતિ? ‘‘અનિચ્ચા, ભન્તે’’…પે॰… ‘‘એવં પસ્સં, રાહુલ, સુતવા અરિયસાવકો રૂપેસુપિ નિબ્બિન્દતિ… સદ્દેસુપિ નિબ્બિન્દતિ… ગન્ધેસુપિ નિબ્બિન્દતિ… રસેસુપિ નિબ્બિન્દતિ… ફોટ્ઠબ્બેસુપિ નિબ્બિન્દતિ… ધમ્મેસુપિ નિબ્બિન્દતિ; નિબ્બિન્દં વિરજ્જતિ…પે॰… પજાનાતી’’તિ. દુતિયં.

    189. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘taṃ kiṃ maññasi, rāhula, rūpā niccā vā aniccā vā’’ti? ‘‘Aniccā , bhante’’…pe… saddā… gandhā… rasā… phoṭṭhabbā… dhammā niccā vā aniccā vāti? ‘‘Aniccā, bhante’’…pe… ‘‘evaṃ passaṃ, rāhula, sutavā ariyasāvako rūpesupi nibbindati… saddesupi nibbindati… gandhesupi nibbindati… rasesupi nibbindati… phoṭṭhabbesupi nibbindati… dhammesupi nibbindati; nibbindaṃ virajjati…pe… pajānātī’’ti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૮. ચક્ખુસુત્તાદિવણ્ણના • 1-8. Cakkhusuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૮. ચક્ખુસુત્તાદિવણ્ણના • 1-8. Cakkhusuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact