Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૭. સમાપત્તિમૂલકસક્કચ્ચસુત્તં

    17. Samāpattimūlakasakkaccasuttaṃ

    ૬૭૮. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, ઝાયી. કતમે ચત્તારો? ઇધ, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં સમાપત્તિકુસલો હોતિ, ન સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી હોતિ, ન સમાધિસ્મિં સમાપત્તિકુસલો. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી નેવ સમાધિસ્મિં સમાપત્તિકુસલો હોતિ, ન ચ સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી. ઇધ પન, ભિક્ખવે, એકચ્ચો ઝાયી સમાધિસ્મિં સમાપત્તિકુસલો ચ હોતિ, સમાધિસ્મિં સક્કચ્ચકારી ચ. તત્ર…પે॰… પવરો ચા’’તિ. સત્તરસમં.

    678. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Cattārome, bhikkhave, jhāyī. Katame cattāro? Idha, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ samāpattikusalo hoti, na samādhismiṃ sakkaccakārī. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ sakkaccakārī hoti, na samādhismiṃ samāpattikusalo. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī neva samādhismiṃ samāpattikusalo hoti, na ca samādhismiṃ sakkaccakārī. Idha pana, bhikkhave, ekacco jhāyī samādhismiṃ samāpattikusalo ca hoti, samādhismiṃ sakkaccakārī ca. Tatra…pe… pavaro cā’’ti. Sattarasamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૫. સમાધિમૂલકઠિતિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-55. Samādhimūlakaṭhitisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact