Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā

    સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના

    Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ૩૫૪. નાનાત્થપુચ્છાવિસ્સજ્જનં ઉત્તાનમેવ. અધિકરણપુચ્છાવિસ્સજ્જને અયં વિવાદો નો અધિકરણન્તિ અયં માતાપુત્તાદીનં વિવાદો વિરુદ્ધવાદત્તા વિવાદો નામ હોતિ, સમથેહિ પન અધિકરણીયતાય અભાવતો અધિકરણં ન હોતિ. અનુવાદાદીસુપિ એસેવ નયો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    354. Nānātthapucchāvissajjanaṃ uttānameva. Adhikaraṇapucchāvissajjane ayaṃ vivādo no adhikaraṇanti ayaṃ mātāputtādīnaṃ vivādo viruddhavādattā vivādo nāma hoti, samathehi pana adhikaraṇīyatāya abhāvato adhikaraṇaṃ na hoti. Anuvādādīsupi eseva nayo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    અધિકરણભેદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Adhikaraṇabhedavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૦. સત્તસમથનાનત્થાદિ • 10. Sattasamathanānatthādi

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સત્તસમથનાનાત્થાદિવણ્ણના • Sattasamathanānātthādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact