Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. અન્તરપેય્યાલં

    9. Antarapeyyālaṃ

    ૧. સત્થુસુત્તં

    1. Satthusuttaṃ

    ૭૩. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘જરામરણં, ભિક્ખવે, અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં જરામરણે યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; જરામરણસમુદયં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં જરામરણસમુદયે યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; જરામરણનિરોધં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં જરામરણનિરોધે યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો; જરામરણનિરોધગામિનિં પટિપદં અજાનતા અપસ્સતા યથાભૂતં જરામરણનિરોધગામિનિયા પટિપદાય યથાભૂતં ઞાણાય સત્થા પરિયેસિતબ્બો’’તિ. (સુત્તન્તો એકો). પઠમં.

    73. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ jarāmaraṇe yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; jarāmaraṇasamudayaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ jarāmaraṇasamudaye yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; jarāmaraṇanirodhaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ jarāmaraṇanirodhe yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo; jarāmaraṇanirodhagāminiṃ paṭipadaṃ ajānatā apassatā yathābhūtaṃ jarāmaraṇanirodhagāminiyā paṭipadāya yathābhūtaṃ ñāṇāya satthā pariyesitabbo’’ti. (Suttanto eko). Paṭhamaṃ.

    (સબ્બેસં પેય્યાલો એવં વિત્થારેતબ્બો)

    (Sabbesaṃ peyyālo evaṃ vitthāretabbo)







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. સત્થુસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Satthusuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. સત્થુસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Satthusuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact