Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩. સત્તિવગ્ગો

    3. Sattivaggo

    ૧. સત્તિસુત્તં

    1. Sattisuttaṃ

    ૨૧. સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં ઠિતા ખો સા દેવતા ભગવતો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    21. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘સત્તિયા વિય ઓમટ્ઠો, ડય્હમાનોવ 1 મત્થકે;

    ‘‘Sattiyā viya omaṭṭho, ḍayhamānova 2 matthake;

    કામરાગપ્પહાનાય, સતો ભિક્ખુ પરિબ્બજે’’તિ.

    Kāmarāgappahānāya, sato bhikkhu paribbaje’’ti.

    ‘‘સત્તિયા વિય ઓમટ્ઠો, ડય્હમાનોવ મત્થકે;

    ‘‘Sattiyā viya omaṭṭho, ḍayhamānova matthake;

    સક્કાયદિટ્ઠિપ્પહાનાય, સતો ભિક્ખુ પરિબ્બજે’’તિ.

    Sakkāyadiṭṭhippahānāya, sato bhikkhu paribbaje’’ti.







    Footnotes:
    1. ડય્હમાનેવ (સબ્બત્થ)
    2. ḍayhamāneva (sabbattha)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. સત્તિસુત્તવણ્ણના • 1. Sattisuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧.સત્તિસુત્તવણ્ણના • 1.Sattisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact