Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. સીલટ્ઠિતિવગ્ગો

    3. Sīlaṭṭhitivaggo

    ૧-૨. સીલસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Sīlasuttādivaṇṇanā

    ૩૮૭-૩૮૮. સીલાનીતિ બહુવચનં અનેકવિધત્તા સીલસ્સ. તઞ્હિ સીલનટ્ઠેન એકવિધમ્પિ ચારિત્તાદિવસેન અનેકવિધં. તેનાહ – ‘‘ચતુપારિસુદ્ધિસીલાની’’તિ. પઞ્હમગ્ગોતિ ઞાતું ઇચ્છિતસ્સ અત્થસ્સ વીમંસનં. તેનાહ – ‘‘પઞ્હગવેસન’’ન્તિ.

    387-388.Sīlānīti bahuvacanaṃ anekavidhattā sīlassa. Tañhi sīlanaṭṭhena ekavidhampi cārittādivasena anekavidhaṃ. Tenāha – ‘‘catupārisuddhisīlānī’’ti. Pañhamaggoti ñātuṃ icchitassa atthassa vīmaṃsanaṃ. Tenāha – ‘‘pañhagavesana’’nti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. સીલસુત્તં • 1. Sīlasuttaṃ
    ૨. ચિરટ્ઠિતિસુત્તં • 2. Ciraṭṭhitisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. સીલસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Sīlasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact