Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫૩. સીતવલાહકસુત્તં

    53. Sītavalāhakasuttaṃ

    ૬૦૨. સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં નિસિન્નો ખો સો ભિક્ખુ ભગવન્તં એતદવોચ – ‘‘કો નુ ખો, ભન્તે, હેતુ, કો પચ્ચયો, યેનેકદા સીતં હોતી’’તિ? ‘‘સન્તિ, ભિક્ખુ, સીતવલાહકા નામ દેવા. તેસં યદા એવં હોતિ – ‘યંનૂન મયં સકાય રતિયા વસેય્યામા’તિ 1, તેસં તં ચેતોપણિધિમન્વાય સીતં હોતિ. અયં ખો, ભિક્ખુ, હેતુ, અયં પચ્ચયો, યેનેકદા સીતં હોતી’’તિ. તેપઞ્ઞાસમં.

    602. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ nisinno kho so bhikkhu bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘ko nu kho, bhante, hetu, ko paccayo, yenekadā sītaṃ hotī’’ti? ‘‘Santi, bhikkhu, sītavalāhakā nāma devā. Tesaṃ yadā evaṃ hoti – ‘yaṃnūna mayaṃ sakāya ratiyā vaseyyāmā’ti 2, tesaṃ taṃ cetopaṇidhimanvāya sītaṃ hoti. Ayaṃ kho, bhikkhu, hetu, ayaṃ paccayo, yenekadā sītaṃ hotī’’ti. Tepaññāsamaṃ.







    Footnotes:
    1. રમેય્યામાતિ (સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰) એવમુપરિપિ
    2. rameyyāmāti (sī. syā. kaṃ. pī.) evamuparipi



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. વલાહકસંયુત્તવણ્ણના • 11. Valāhakasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact