Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. સુજાતસુત્તવણ્ણના

    5. Sujātasuttavaṇṇanā

    ૨૩૯. અઞ્ઞાનિ રૂપાનીતિ પરેસં રૂપાનિ. અતિક્કન્તરૂપોતિ અત્તનો રૂપસમ્પત્તિયા રૂપસોભાય અતિક્કમિત્વા ઠિતરૂપો, સુચિરમ્પિ વેલં ઓલોકેન્તસ્સ તુટ્ઠિઆવહો. દસ્સનસ્સ ચક્ખુસ્સ હિતોતિ દસ્સનીયો. પસાદં આવહતીતિ પાસાદિકો. છવિવણ્ણસુન્દરતાયાતિ છવિવણ્ણસ્સ ચેવ સરીરસણ્ઠાનસ્સ ચ સોભનભાવેન.

    239.Aññāni rūpānīti paresaṃ rūpāni. Atikkantarūpoti attano rūpasampattiyā rūpasobhāya atikkamitvā ṭhitarūpo, sucirampi velaṃ olokentassa tuṭṭhiāvaho. Dassanassa cakkhussa hitoti dassanīyo. Pasādaṃ āvahatīti pāsādiko. Chavivaṇṇasundaratāyāti chavivaṇṇassa ceva sarīrasaṇṭhānassa ca sobhanabhāvena.

    સુજાતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sujātasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. સુજાતસુત્તં • 5. Sujātasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. સુજાતસુત્તવણ્ણના • 5. Sujātasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact