Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૯. એકૂનવીસતિમવગ્ગો

    19. Ekūnavīsatimavaggo

    (૧૯૦) ૫. તથતાકથા

    (190) 5. Tathatākathā

    ૮૪૧. સબ્બધમ્માનં તથતા અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સબ્બધમ્માનં તથતા અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    841. Sabbadhammānaṃ tathatā asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sabbadhammānaṃ tathatā asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti ? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૪૨. રૂપસ્સ રૂપતા, નનુ રૂપતા અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… રૂપસ્સ રૂપતા, નનુ રૂપતા અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દ્વે અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. દ્વે તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    842. Rūpassa rūpatā, nanu rūpatā asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… amatanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… rūpassa rūpatā, nanu rūpatā asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Dve asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dve asaṅkhatānīti? Āmantā. Dve tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    વેદનાય વેદનતા, નનુ વેદનતા…પે॰… સઞ્ઞાય સઞ્ઞતા, નનુ સઞ્ઞતા…પે॰… સઙ્ખારાનં સઙ્ખારતા, નનુ સઙ્ખારતા…પે॰… વિઞ્ઞાણસ્સ વિઞ્ઞાણતા, નનુ વિઞ્ઞાણતા અસઙ્ખતાતિ? આમન્તા. નિબ્બાનં…પે॰… અમતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰….

    Vedanāya vedanatā, nanu vedanatā…pe… saññāya saññatā, nanu saññatā…pe… saṅkhārānaṃ saṅkhāratā, nanu saṅkhāratā…pe… viññāṇassa viññāṇatā, nanu viññāṇatā asaṅkhatāti? Āmantā. Nibbānaṃ…pe… amatanti? Na hevaṃ vattabbe …pe….

    રૂપસ્સ રૂપતા, નનુ રૂપતા…પે॰… વિઞ્ઞાણસ્સ વિઞ્ઞાણતા, નનુ વિઞ્ઞાણતા અસઙ્ખતા, નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ? આમન્તા. છ અસઙ્ખતાનીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… છ અસઙ્ખતાનીતિ? આમન્તા. છ તાણાનિ…પે॰… અન્તરિકા વાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Rūpassa rūpatā, nanu rūpatā…pe… viññāṇassa viññāṇatā, nanu viññāṇatā asaṅkhatā, nibbānaṃ asaṅkhatanti? Āmantā. Cha asaṅkhatānīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… cha asaṅkhatānīti? Āmantā. Cha tāṇāni…pe… antarikā vāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૮૪૩. ન વત્તબ્બં – ‘‘સબ્બધમ્માનં તથતા અસઙ્ખતા’’તિ? આમન્તા. સબ્બધમ્માનં તથતા રૂપં… વેદના… સઞ્ઞા… સઙ્ખારા… વિઞ્ઞાણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે . તેન હિ સબ્બધમ્માનં તથતા અસઙ્ખતાતિ.

    843. Na vattabbaṃ – ‘‘sabbadhammānaṃ tathatā asaṅkhatā’’ti? Āmantā. Sabbadhammānaṃ tathatā rūpaṃ… vedanā… saññā… saṅkhārā… viññāṇanti? Na hevaṃ vattabbe . Tena hi sabbadhammānaṃ tathatā asaṅkhatāti.

    તથતાકથા નિટ્ઠિતા.

    Tathatākathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. તથતાકથાવણ્ણના • 5. Tathatākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫. તથતાકથાવણ્ણના • 5. Tathatākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫. તથતાકથાવણ્ણના • 5. Tathatākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact