Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના

    3. Tatiyaabhisandasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩૯. ‘‘કુસલે પતિટ્ઠિતો’’તિ એત્થ યં અચ્ચન્તિકં કુસલે પતિટ્ઠાનં. તં દસ્સેન્તો ‘‘મગ્ગકુસલે પતિટ્ઠિતો’’તિ આહ, હેટ્ઠિમમગ્ગકુસલેતિ અધિપ્પાયો. તેનાહ ‘‘ભાવેતિ મગ્ગ’’ન્તિ. અરિયફલંયેવ ધમ્મસારો. કિલેસા ખીયન્તિ એત્થાતિ કિલેસક્ખયો, નિબ્બાનં, તસ્મિં કિલેસક્ખયે રતો.

    1039. ‘‘Kusale patiṭṭhito’’ti ettha yaṃ accantikaṃ kusale patiṭṭhānaṃ. Taṃ dassento ‘‘maggakusale patiṭṭhito’’ti āha, heṭṭhimamaggakusaleti adhippāyo. Tenāha ‘‘bhāveti magga’’nti. Ariyaphalaṃyeva dhammasāro. Kilesā khīyanti etthāti kilesakkhayo, nibbānaṃ, tasmiṃ kilesakkhaye rato.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તં • 3. Tatiyaabhisandasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના • 3. Tatiyaabhisandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact